P.Avena labdarības fonda "Paaudze" Izcilības stipendijas saņēmēji 2017./2018. akad. gadā. No kreisās: LU fonda valdes priekšsēdētājs prof. Ivars Lācis, stipendiātes Alisa Uzariņa, Undīne Svelpe, Kristīne Casno un LU fonda izpilddirektore Laila Kundziņa. Foto: Toms Grīnbergs, LU

Noskaidrotas trīs Latvijas Universitātes (LU) Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes (BVEF) studentes, kuras 2018./2019. akadēmiskajā gadā saņems Pētera Avena labdarības fonda “Paaudze” Izcilības stipendijas.

Sadarbība starp LU fondu un Pētera Avena labdarības fondu “Paaudze” aizsākās jau 2014. gadā, kad tika piešķirtas pirmās Izcilības stipendijas, un līdz šim stipendijas ir saņēmuši 15 entuziastiski un aizrautīgi BVEF studenti. Stipendijas mērķis ir veicināt studentu tiekšanos uz izcilību sekmēs un studijās, kopējais stipendiju fonds ir 8 000 eiro. Šogad tika saņemti deviņi stipendijas pieteikumi no BVEF studentiem. Izvērtējot pretendentus, šajā akadēmiskajā gadā Izcilības stipendijas piešķirtas trim jaunietēm – bakalaura studiju programmas "Vadības zinības" 3. kursa studentēm Lienei Kaibei un Undīnei Svelpei, maģistrantūras studiju programmas “Matemātiskā ekonomika” 1.kursa studentei Laurai Janovskai, kura saka, ka “izcilība nav galamērķis, bet gan nepārtraukts ceļojums”. 2016. gadā, uzsākot studijas BVEF, U.Svelpe saņēma stipendiju “Ceļamaize”, kas paredzēta pirmā kursa studentiem, kuriem vidusskolā bijušas izcilas sekmes mācībās un arī augsti sasniegumi ārpus mācību darba. Šogad Undīne saņem Izcilības stipendiju atkārtoti, tādējādi pierādot savu uzņēmību, centību un atdevi. “LU fondu apraksta atslēgvārdi ir atbalsts, iespēja un lepnums. Katram studentam tiek sniegta iespēja iegūt ne tikai finansiālu atbalstu, bet arī piedalīties dažādos fonda rīkotos pasākumos, kas paplašina redzesloku, veido jaunas draudzības un krāj pieredzi savā izaugsmes pūra lādē, par ko ikviens var būt lepns. Arī es uzkrāju arvien vairāk atmiņu kopā ar LU fondu, darbojoties LU Botāniskajā dārzā, gatavojot dāvanas mecenātiem, palīdzot pasākumiem realizēties, tāpēc arī turpmāk noteikti izmantošu fonda piedāvātās iespējas!” stāsta Undīne. Pētera Avena labdarības fonds "Paaudze" ir dibināts 2008. gadā. Tā prioritātes – atbalsts bērnu veselības aprūpei, Latvijas - Krievijas kultūras apmaiņas projekti, kā arī stipendijas un granti  izglītībā un zinātnē. Mecenāts, uzņēmējs Pēteris Avens (1955) ir dzimis Krievijā, bet šobrīd daudz uzturās arī Latvijā. Ieguvis ekonomikas zinātņu kandidāta grādu Maskavas Valsts universitātē. P.Avens ir Latvijas Triju zvaigžņu ordeņa kavalieris, Latvijas Universitātes Goda doktors. LU fonds pateicas P.Avena labdarības fondam “Paaudze” par esošo sadarbību un atbalstu LU studentiem vairāku gadu garumā! Visu LU fonda stipendiātu svinīgā sumināšana norisināsies 2.novembrī plkst. 16:00 LU Lielajā aulā, Raiņa bulv. 19, piedaloties mecenātiem un LU vadībai.

Dalīties

Saistītais saturs

Ar stipendiju pretim jauniem sasniegumiem
01.11.2018.

Ar stipendiju pretim jauniem sasniegumiem

Stipendiāte: Nav labākas sajūtas par to, ka šodien es zinu vairāk nekā vakar
30.10.2018.

Stipendiāte: Nav labākas sajūtas par to, ka šodien es zinu vairāk nekā vakar

Pētniecība kā sirdslieta: stipendijas saņem vēl 21 students
29.10.2018.

Pētniecība kā sirdslieta: stipendijas saņem vēl 21 students