Ar kūpošu kafijas tasi rokās, LU SZF absolventi dalās savā pieredzē un stāsta par dzīvi pēc fakultātes beigšanas

   

Maijs ir tas mēnesis, kad līdz vasarai ir tikai viens solis un darbu vēl daudz, taču, lai pirms paša finiša rastu jaunus spēkus un iedvesmu, divas maija pēcpusdienās studenti bija aicināti tikties ar fakultātes absolventiem - Mārtiņu Kossoviču un Uldi Zariņu.

 

 

Mārtiņš Kossovičs, kurš 2003. gadā pabeidza studijas LU SZF Politikas zinātnes bakalaura programmā, apmeklētājus iepazīstināja ar to, kā no kaislīga politisko ideju aizstāvja viņš kļuva par veiksmīgu uzņēmēju.Vakara noslēgumā Mārtiņš studentus iedrošināja nebaidīties darboties dažādās jomās un sekot savai iekšējai intuīcijai. 

 

 

 

Otrā tikšanās bija ar Uldi Zariņu, LNB attīstības departamenta direktoru,  kura dzīves ceļš ir bijis gana piepildīts – tas ir bijis saistīts ar žurnālistiku, mūziku, sabiedriskajām attiecībām, tehnoloģijām, interneta mārketingu un informācijpratību. Cik raiba ir Ulda profesionālā pieredze, tik pat piepildīta un interesanta bija arī saruna – tajā Uldis runāja gan par nākotnes bibliotēkām, mākslīgo intelektu un nākotnes profesijām, gan dzīves vērtībām un to, kas dzīvē ir vissvarīgākais. Vakara gaitā Uldis kopā ar studentiem nonāca pie nozīmīgām, bet bieži vien aizmirstām atziņām- dzīvē tomēr nav būtisks garais un iespaidīgais darbavietu saraksts CV vai mūžīga jaunu virsotņu sasniegšana, bet gan gandarījums par paveikto un sirds siltums, ko sniedz tuvie. Uldis aicināja studentus ķert mirkļus un izdevības, un atgādināja ka viss ir iespējams.

 

Paldies Mārtiņam Kossovičam un Uldim Zariņam par kopīgo kafijas tasi!

 

Nākamā “Kafija ar absolventu” – jau 17.05! Tiksimies ar radošo Ināru Kehri - Fonda ''Viegli'' valdes locekli, ''Sense of Team'' komandas treniņu vadītāju un Rīgas cirka valdes locekli.

 

 

   

 

Share