Trešdien, 9.martā Daugavas Sporta namā tika aizvadīta Aldaris LBL spēle, kurā Barons/LDz uzņēma mūsu Latvijas Universitāti. Abu komandu pirmā spēkošanās DSN aizritēja spraigā gaisotnē, kad uzvaru 2.pagarinājumā izcīnīja LU. Šoreiz veiksme un meistarība bija mājinieku pusē - 70:88.

Spēli lieliski iesāka mājinieki - jau pēc pusotras minūtes rezultāts vēstīja 0:7, kas lika Artūram Visockim-Rubenim pieprasīt pirmo minūtes pārtraukumu. Pēc tā pirmie punkti krita arī mājinieku grozā taču ''Barons/LDz'' ar komandas kapteini Kristapu Dārgo priekšgalā turpināja agresīvu spēli uzbrukumā, kas ļāva divas reizes pēc kārtas uzbrukumus noslēgt ar 2+1 gājienu. Ceturtdaļas vidū rezultāts vēstīja jau 8:17 un kopējā tendence nemainījās arī atlikušajā laikā - 21:29. Pirmajās minūtēs rezultatīvākais ar 8 punktiem bija Linards Jaunzems. Otrā ceturtdaļa iesākās ar tālmetienu ''setu'' abu komandu izpildījumā (LU rindās lieliski no 3 punktu metienu līnijas Pēteris Rēķis un Edgars Lasenbergs), taču ne mazāk sekmīgi turpināja arī baroni. Kopumā ilgu laiku starp abu komandu rezultātiem turējās 4-5 punktu starpība un tikai pašu kļūdas liedza LU studentiem samazināt starpību vēl vairāk. Pašā ceturtdaļas izskaņā mājinieki pēc diviem veiksmīgiem Dārgā uzbrukumiem panāca pat 10 punktu pārsvaru un to līdz pat puslaika pārtraukumam spēja arī noturēt - 41:51. Jau ar pirmajiem diviem uzbrukumiem Barons/LDz panāca +15 pārsvaru.Turpinājumā gan LU studenti nesalūza un drīz vien savu fanu pavadīti realizēt arī savas iespējas un pamazām ''atgriezties spēlē''. Taču neveiksmīgā tradīcija par sliktām ceturtdaļas beigām sekoja arī šoreiz un pirms noslēdzošajām 10 minūtēm deficīts 14 punktu vērtē (58:72). Jāpiemin, ka līdz tam rezultatīvākie komandā bija abi iecavnieki - Jānis Eiduks (15 punkti) un Linards Jaunzems (10). Noslēdzošajā ceturtdaļā pirmais precīzais metiens LU kontā, taču ātri vien ar precīzu raidījumu atbildēja arī Barons/LDz. Diemžēl gan spēles gaitā mājinieki bija pietiekami stabili, lai iegūtais pārsvars būtu nelokāms. Epizodiski LU izcēlās ar diviem veiksmīgiem uzbrukumiem pēc kārtas, taču kopējo rezultātu tas neapdraudēja - zaudējums ar 70:88. LU rindās rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Jānis Eiduks, savukārt vēl 13 bija Artūrs Grīnbergs. Nākošo spēli LU aizvadīs pēc nedēļas, 16.martā, kad savā laukumā uzņems Valka/Valga komandu.

Aldaris LBL: Barons/LDz - Latvijas Universitāte

Barons/LDz - Latvijas Universitāte 88:70 (29:21, 22:20, 21:17, 16:12)
Barons/LDz:
Gludītis 20 (6 rp), Dārgais 15 (13 ab), Kalīsts 13, Freimanis 13 (8 ab), Hips 11 (9 ab), Mednis 6, Mētra 5, Ausējs 3, Epners 2, Nārķis, Šiliņš.
Latvijas Universitāte: Eiduks 19 (7 ab), Grīnbergs 13 (5 rp), Jaunzems 12, Lasenbergs 8 (10 ab), Brizgalovs 7, Krūmiņš 6, Rēķis 3, Saulītis 2, Engers, Raimo, Ozolinkevičs.   Latvijas Universitātes basketbola komandu atbalsta:

 

          

Share