28. novembrī plkst. 18.00 Ojāra Vācieša muzejā (O. Vācieša ielā 19, Rīgā) sarunu cikla “Runā Pārdaugava” ietvaros notiks tikšanās ar žurnālistiem Paulu Raudsepu un Daci Smildziņu. Pasākumā muzicēs džeza dziedātāja Inga Bērziņa.

Sagaidot Latvijas valsts simtgadi, Ojāra Vācieša muzejā norit jau trešais pasākums ciklā "Runā Pārdaugava".

Jau ilgstoši Ojāra Vācieša muzejā tiek rīkoti sarunu cikli ar kultūras personībām, lai runātu par aktuāliem jautājumiem kultūrā un sabiedrībā.

Sarunu vakari Ojāra Vācieša muzejā ir tradīcija, kas izaugusi no Valodas vakariem, kuros muzeja apmeklētāji tikās ar radošās inteliģences pārstāvjiem, aktualizējot valodas lietošanu gan literāros tekstos, gan ikdienā. Sarunu vakari norit jau septiņu gadu garumā no 2009. gada.

Sarunu cikls iezīmē Pārdaugavas kultūrvēsturiskās aprises, tās iedzīvotājus un nākotnes perspektīvas. Uz sarunām aicināti cilvēki, kas atstājuši būtisku pienesumu Latvijas un īpaši Pārdaugavas kultūrā. Pasākumu ciklā arī aicina Pārdaugavas apkaimes cilvēkus apzināties savas apkārtnes nozīmi un aktīvi iesaistīties tās veidošanā.

 

Pauls Raudseps ir beidzis Hārvarda Universitāti ar bakalaura grādu vēsturē. Atmodas laikā Pauls Raudseps no Bostonas, ASV, atbrauca uz Latviju, lai strādātu Tautas frontē, un pēc tam piedalījās laikraksta "Diena" dibināšanā. Pēc deviņpadsmit laikrakstā "Diena" nostrādātiem gadiem 2010. gadā Pauls Raudseps kopā ar domubiedriem izveidoja žurnālu "Ir". Pauls raksta par plašu tēmu loku, tai skaitā par ekonomiku, politiku, starptautiskajām attiecībām, vēsturi un kultūru.

 

Dace Smildziņa beigusi Valsts Teātra mākslas institūtu Maskavā, ieguvusi maģistra grādu teātra vēsturē. 80. gados strādājusi laikrakstā "Literatūra un Māksla", žurnālā "Māksla", pēc tam jaundibinātajā žurnālā "Teātra Vēstnesis". Kad 1990. gadā tika izveidots laikraksts "Diena", Dace Smildziņa kļuva par tā teātra un kino korespondenti, vēlāk ilgus gadus bija pielikuma "SestDiena" redaktore. 2010. gadā kopā ar domubiedriem izveidoja žurnālu "Ir", pašlaik strādā tur par izpildredaktori, ir arī žurnāla "Ir Brīvdienas" redaktore.

Pauls Raudseps un Dace Smildziņa ir dzīvesbiedri. Abi kopā Pārdaugavā ieceļoja no Latgales priekšpilsētas 1996. gadā, un no tā laika līdz 2009. gadam gandrīz katru dienu kājām gāja uz darbu Mūkusalas ielā.

 

Inga Bērziņa ir džeza vokāliste, docente J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, džeza vokālais pedagogs Rīgas Doma kora skolā ar 15 gadu darba stāžu.

Piedalījusies neskaitāmās konferencēs kā džeza pedagoģijas pētnieks. Mācījusies pie amerikāņu Grammy nominētas džeza vokālistes Janet Lawson, pilnveidojusies Ņujorkas Universitātē (New School University jazz department). Koncertējusi Baltijas valstīs, Somijā, Norvēģijā, Polijā, Vācijā, Austrijā, Spānijā un ASV.

 

Ieejas maksa: 2.00 EUR

Skolēniem, studentiem, pensionāriem: 1.50 EUR

Dalīties