Jaunajā sezonā līdz šim Latvijas Universitātes (LU) LBL2 komanda ir izcīnījusi divas uzvaras četrās spēlēs. Sestdien, 27. oktobrī, tā piedzīvoja zaudējumu viesos pret SK Ezerzeme/Rēzekne ar rezultātu 66:78. Ar divām uzvarām A grupas kopvērtējuma tabulā LU/BS Rīga ierindojas 6. vietā, savukārt SK Ezerzeme/Rēzekne pēc šajā spēlē gūtās pirmās uzvaras - 7. vietā.

Spēles rezultātu jau otro spēli pēc kārtas atklāja LU/BS Rīga spēlētājs Gustavs Kārlis Kampuss, kam sekoja BS Ezerzeme/Rēzekne speļētāja Pāvela Pastušeņa personiskā piezīmē pret Ričardu Mugurēviču un ar realizētiem abiem soda metieniem ar rezultātu 4:0 LU/BS Rīga komanda izvirzījās vadībā. Pretiniekiem pirmos punktus izdevās gūt pirmās ceturtdaļas pirmajā minūtē, Rihardam Teirumniekam realizējot 2 punktu metienu lēcienā. LU/BS Rīgas komandai vadod spēles ritmu, pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 17:12.

Otro ceturtdaļu ar prezīcu divu punktu metienu iesāka mājinieki (17:14). Roberts Bērze kā atbildes metienu nerealizēja trīspunktnieku, bet nākamajā izdevībā guva divus punktus un iespēju mest soda metienu, kas netika realizēts (19:15). Salīdzinot ar pirmo ceturtdaļu, abas komandas izmeta vairāk metienu, tikai precizitātes ziņā pārāki bija mājinieki. Brīdi, kad no LU/BS Rīgas puses pārsvars bija zudis, līdera sniegumu laukumā parādīja Ričards Mugurēvičs, kurš kopumā realizēja trīs tālmetienus. Otrā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 37:38.

Trešā ceturtdaļa iesākās par labu LU/BS Rīga komandai. Realizējot četrus metienus pēc kārtas, LU/BS Rīga atguva pārākumu (45:38). Labi un precīzi iesāktajsi trešajai ceturtdaļai diemžēl sekoja ne tik labs turpinājums. Viesiem nerealizējot trīs trejačus pēc kārtas, mājinieki spēja atgūt vadību (45:46), turpinot iesākto ceļu uz pirmo uzvaru šosezon.

Pēdējā spēles ceturtdaļā LU/BS Rīga komandai neritēja veiksmīgi, prezīci realizēti tikai seši metieni. LU/BS Rīga rindās 5 punktus guva Alberts Putāns. Mājinieki turpināja dominēt laukumā un LU/BS Rīga komandai nācās viesos piedzīvot zaudējumu ar rezultātu 66:78.

LU/BS "Rīga" - SK "Ezerzeme"/"Rēzekne 66:78 (17:12,20:26,16:23,13:17)
LU/BS "Rīga": Mugurēvičs 15 (10 ab), Bērze 15 (9 ab, 7 ip), Putāns 11 (8 pb), Kampuss 11
(7 rp), Daga-Krūmiņš 7, Sīlis 2, Kaugars 2, Slivackis 2, Bodrovs 1.

Dalīties