17. oktobrī plkst. 18.00 Andreja Upīša memoriālajā dzīvoklī Rīgā, Brīvības ielā 38 – 4, notiks tikšanās ar rakstnieci, dzejnieci un publicisti Evu Mārtužu. Gaidot viņas jauno grāmatu "Latvijai ir liepziedu smarža", vakara gaitā iecerēta saruna, ko vadīs Mg. Jur. Ilze Puķe, autores lasījumi un atbildes uz publikas jautājumiem.

Evas Mārtužas daiļrade ir plaša un daudzveidīga: izdoti četri dzejoļu krājumi, trīs eseju un 11 prozas grāmatas, viena stāstu grāmata. Viņas dzejoļi iekļauti 12 izlasēs. Darbi ir tulkoti vācu, poļu, krievu, lietuviešu, ukraiņu, armēņu, gruzīnu un itāļu valodās. Eva ir arī kriptoromānu autore, – romāns "Pētera zvērests" (2008) tiek uzskatīts par pirmo kriptoromānu latviešu literatūrā. No 1980. līdz 1989. gadam ar Evas Mārtužas vārdu padomju periodikā tika publicēti represētās dzejnieces Broņislavas Martuževas dzejoļi, arī krājumi "Balta puķe ezerā" (1981), "Rakstītāja" (1987).

""Latvijai ir liepziedu smarža" ir manu rakstu apkopojums par latviskumu. Esmu bieži domājusi par padomju sistēmas maldiem, ka nācija, nacionalitāte, tautība vairs nav vajadzīgas. Bet salīdzināšu to ar ziedu – varam iestādīt visdažādākās puķes, tās visas smels no zemes vienu un to pašu ūdeni, bet katra uzziedēs citāda. Un tāpat ir ar tautām, nācijām, valstīm – tās visas smeļ spēkus no līdzīgiem pamatiem, tomēr katra veidojas citāda. Šī grāmata man ir ļoti nozīmīga un dārga," skaidro rakstniece. 

Ieejas maksa: 2.00 €.

Dalīties