Vasaras pilnbriedā, jūlijā, Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā notiks vasaras koncertu sērija, kas īpašu auru iegūs pateicoties to norises vietai – neatkārtojamajai subtropu siltumnīcai jeb Palmu mājai. Koncerti notiks trešdienās, 11., 18. un 25. jūlijā, plkst. 19.00.

Jūlija trešdienās LU Botāniskā dārza apmeklētājus priecēs gan Latvijā jau labi pazīstami mākslinieki, gan arī mazāk zināmi, bet tieši tāpēc jo interesantāki mūziķi. Koncertu ciklu 11. jūlijā aizsāks Austrālijas izcelsmes latviešu ģitārists Ivars Štubis, kurš jau daudzus gadus aktīvi muzicē, izpildot tautas dziesmu aranžējumus uz ģitāras, kā arī oriģināldziesmas latviešu un angļu valodā. Nedēļu vēlāk, 18. jūlijā,  Palmu māju pieskandinās ekstravagantā latviešu mūziķe Elizabete Blačus, kas sajaucot dažādus mūzikas žanrus, rada melodisku un ekperimentālu  neo-psihodēlisku drīmpopu. Mākslinieces mūzikā apvienojas flautas skaņas, vokāls, elektroniskās un kamermūzikas elementi. Jūlija koncertu sērijas noslēgumā, 25. jūlijā, vienmēr zaļajā Palmu mājā ieskanēsies dobjais dziesminieka Haralda Sīmaņa vokāls, kas,  papildināts ar dzidrām ģitāras skaņām, izdziedās tautā  jau labi zināmas un mazāk atpazīstamas melodijas.

LU Botāniskā dārza Palmu māja jeb subtropu siltumnīca ir 24 metrus augsta celtne, kas piepildīta ar  ievērojamu skaitu subtropu joslā mītošiem Latvijas apstākļiem eksotiskiem augiem. Šo augu īpašā aura apvienojumā ar teju gadsimtu senās celtnes īpašo akustiku veido eksotiskus apstākļus mūzikas baudīšanai, katram koncertam piešķirot papildus vērtību. Šogad Palmu māja svin 90. gadu jubileju kopš pamatakmens ielikšanas.

Ieeja uz koncertiem, iegādājoties ieejas biļeti LU Botāniskajā dārzā. Ar ieejas biļešu cenām var iepazīties LU Botāniskā dārza tīmekļa vietnē www.botanika.lu.lv/nacciemos/. LU Botāniskā dārza abonementu un ielūgumu īpašnieki arī koncertu vakaros dārzu un pasākumu var apmeklēt bez papildus samaksas.

Iesakām uz koncertiem ierasties laicīgāk, lai gūtu ne vien muzikālo baudījumu, bet arī pastaigas gaitā  atpūstos pēc garās darba dienas un baudītu LU Botāniskā dārza brīvdabas un augu māju kolekcijas.

 

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

 

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja 18. jnodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu.

 

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Vasaras sezonā dārzs apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 21.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā vasaras sezonā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.90 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 3.90, pieaugušajiem – EUR 4.90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties