Latvijas Universitātes basketbolisti aizvadītajās brīvdienās aizvadīja pirmās divas "Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtdaļfināla sērijas spēles, kurās spēkojas ar BK Jūrmala komandu. Sestdien tika piedzīvots zaudējums pēdējās sekundēs (75:77), savukārt otrdien, spēlējot savā laukumā, mūsējie līdzīgā un aizraujošā cīņā piekāpās ar 76:67.

 

Jau sezonas gaitā LU ne reizi vien "Jūrmalai" sagādāja lielas problēmas ar uzvaras izcīnīšanu. Izņēmums nebija arī ceturtdaļfināla pirmā spēle, kurā jūrmalnieki spēja noturēt uzvaru pēdējās sekundēs (77:75). Jautājums bija, vai LU basketbolistiem arī sērijas turpinājumā izdosies sastādīt sīvu pretestību, vai pat pacīnīties par uzvaru. Spēle sākumā Eduards Mežulis atklāja savas komandas rēķinu, bet tad piecus punktus pēc kārtas guva "Jūrmala". LU sadeldēja deficītu līdz minimumam, bet neizskatījās, ka mājinieki spēs atkārtot izbraukumā iespēto. "Jūrmala" pirmās ceturtdaļas otrajā pusē pārņēma nelielu iniciatīvu un viesi ceturtdaļu noslēdza ar 10:3 izrāvienu (11:21). Otrās ceturtdaļas ievadā Jeromanovs iemeta divus tālmetienus pēc kārtas, bet tad "Jūrmalas" uzbrukums iestrēga, kas neļāva veikt tālāku izrāvienu. LU spēlēja centīgi, bet arī bez lielām sekmēm. Ceturtdaļas vidū Jānis Eiduks realizēja divus un Kārlis Žunda vienu precīzu tālmetienu, sadeldējot deficītu līdz pieciem punktiem (28:33). Minūtes pārtraukumā Mārtiņš Gulbis sabāra savus spēlētājus, kas deva rezultātu. Noturēta aizsardzība un atjaunots 12 punktu pārsvars. LU nedomāja to tā atstāt, atbildot ar 8:1 izrāvienu. Komandas nerealizēja savus pēdējos uzbrukumus, puslaikam noslēdzoties ar rezultātu 41:36 "Jūrmalas" labā. Pēc lielā pārtraukuma "Jūrmala" ķērās pie zonas presingu, bet tas viss beidzās ar rezultatīvu Roberta Krūmiņa uzbrukumu ar sodu. LU lieliski spēlēja arī aizsardzībā, radot ļoti lielu pretestību jūrmalniekiem. Drīz vien Renāram Birkānam bija iespēja izlīdzināt rezultātu, bet tikai viens no soda metieniem krita grozā (44:45). Ko nepaveica Birkāns, to jau nākamajā Žunda, kurš realizēja divus punktus ar sodu. Haralds Kārlis ar tālmetienu atgrieza vadībā viesus, bet pēc tam viņš izprovocēja pretinieku uz pārkāpumu uzbrukumā. Kādu brīdi komanda apmainījās ar nerealizētiem uzbrukumiem, bet tad atkal precīzs no tālās distances bija Kārlis. "Jūrmala" spēja atjaunot deviņu punktu pārsvaru, tad to izsēja, bet pēc 30 spēlētām minūtēm bija vadībā ar rezultātu 59:53. Spēles izšķirošo nogriezni apņēmīgi sāka LU, sadeldējot deficītu līdz diviem punktiem. Tāpat LU nepalika atbildi parādā uz daudzajiem jūrmalnieku efektīvajiem momentiem, drīz vien sadeldējot deficītu līdz trīs punktiem. Līdzīga cīņa turpinājās, LU meklējot veidus, kā saasināt pamatlaika pēdējās minūtes. Rezultāta starpība svārstījās ap pieciem punktiem, šoreiz nostrādājot "Jūrmalas" aizsardzībai. Diemžēl gan pēdējā minūtē "Jūrmala" parādīja savas kvalitātes un izcīnīja otro uzvaru sērijā ar rezultātu 76:67. LU rindās ar 15 punktiem izcēlās Linards Jaunzems un Jānis Eiduks, kuram arī septiņas atlēkušās bumbas, bet Renāram Birkānam 14 punkti un piecas rezultatīvas piespēles. Sērijas 3.spēle notiks jau ceturtdien Jūrmalā. OlyBet LBL | Ceturtdaļfināla 2.spēle Latvijas Universitāte - BK Jūrmala 67:76 (11:21, 25:20, 17:18, 14:17)
LU: Jaunzems 15, Eiduks 15 (7 ab), Birkāns 14 (5 rp), Žunda 8, Mežulis 6, Krūmiņš 6, Feikners 3, Lēmanis, Grigaļūns, Ozolinkevičs.
BK Jūrmala: Kārlis 14, Krestiņins 11 (8 ab), Jeromanovs 10 (8 ab), Žvīgurs 10, Pļavnieks 8 (5 rp), Strēlnieks 7 (4 pb), Jonāts 7, Šeļakovs 6 (7 ab), Pinete 3, Saulītis, Lauls, Dilevka.

 

 Sponsori: 

    

Atbalstītāji:

      

Dalīties