Foto: Anna Paula Kuzņecova, bk.lu.lv

Svētdien, 17.janvārī, Latvijas Universitātes dāmu komanda savā laukumā tiksies ar otru Rīgas komandu – principiālo pretinieku RSU/Merks. Šoreiz pretējā komandas pusē būs arī bijušās LU spēlētājas – Vineta Bīriņa un Santa Dreimane – Visocka. Kā komanda gatavojas šim universitāšu studentu derbijam un kā būs spēlēt pret bijušajām komandas spēlētājām, savu pirms spēles komentāru sniedz LU komandas kapteine Lāsma Bērziņa.

Svētdien gaidāma viena no svarīgākajām otrā posma spēlēm, kurā tiksieties ar otru Rīgas komandu – RSU. Kā notiek gatavošanai spēlei? Ko trenere sagaida no Jūsu snieguma?
Uz šo spēli gatavojamies līdzīgi kā uz citām – treniņos atstrādājām un pieslīpējām tās taktiskās lietas, uz kurām tiks likts lielāks akcents gaidāmajā spēlē. Tāpat arī skatāmies video, analizējām pretinieku spēli un „atslēgas” spēlētāju sniegumu komandā.
Attiecībā uz treneres prasībām, tās paliek nemainīgas katru spēli – koncentrēšanās visas spēles garumā, sākot cīņu par katru laukuma centimetru jau no pirmās sekundes. Tiek gaidīta uzdrīkstēšanās un agresivitāte no katras spēlētājas, provocējot pretinieces uz noteikumu pārkāpumiem un iespēju gūt vieglus punktus no soda metienu līnijas. Galu galā, spēlēsim mūsu mājas zālē – tās ir mūsu sienas, mūsu dēļi, mūsu grozi un bumbas, un ir jāparāda pretiniecēm, kuras tad te ir īstās saimnieces. Interesanti ir arī tas, ka pretējā komandā šoreiz spēlēs arī bijušās LU spēlētājas – Bīriņa un Visocka. Vai, Tavuprāt, būs principiāli spēlēt pret bijušajām spēlētājām?
Laukumā draugu nav un pretiniekus nešķirojam. Taču šādos mačos, kad nākas spēlēt pret bijušajiem cīņu biedriem, protams, spēlētāji abpusēji cenšas parādīt savu labāko spēli un atgādināt par saviem spēles trumpjiem. RSU komandā spēlē arī citas dāmas, kas savulaik spēlējušas LU kreklos, taču Santas un Vinetas spēle mums ir vairāk un labāk pazīstama, zinām viņu stiprās un vājās puses, jo pagājušo sezonu diendienā trenējāmies kopā. Tas pavisam noteikti mums palīdzēs spēles laikā, taču nevajadzētu aizmirst arī par citām viņu spēlētājām, kas komandai dod lielu pienesumu – Artu Frīdenbergu, Paulu Langinu… Tā kā no Rīgas pārstāvētās komandas ir tikai divas – RSU un BK LU, tad cik svarīgs komandai ir šis Rīgas studentu derbijs?
Mūsu mērķis šajā aplī ir nospēlēt tā, lai apļa beigās būtu starp tabulas pirmajām divām komandām, kas dotu iespēju “aizķerties” un tikt uz Latvijas-Igaunijas Final 6, kā arī Latvijas Final 4 spēlēm. Lai to īstenotu, katra spēle un cīņa ir svarīga, un nav svarīgi, kas ir pretinieks - katrā mačā ir jācīnās par uzvaru. Arī šī spēle pret RSU komandu nebūs izņēmums. Šajā sezonā šī būs jau trešā spēle pret RSU komandu, vairāk vai mazāk zinām, ko no viņām varam gaidīt. Jāatzīst, ka spēles pret šo komandu vienmēr ir īpašas un tajās ir papildus motivācija – noskaidrot, kurā universitātē ir labākais dāmu basketbols. Uz ko vislielāko akcentu Tu liksi savā spēlē, lai pēc iespējas labāk palīdzētu komandai laukumā?
Uz spēli parasti nedodos ar domu – šodien derētu “savākt” double-double, pabloķēt pretinieču metienus vai padalīt piespēlītes. Uz spēli dodos ar domu, ka man ir jānospēlē tā, lai mans sniegums palīdzētu komandai aizvadīt lielisku maču. Sezonas pirmajā pusē dažādu apstākļu sakritību dēļ sanāca tā, ka nevarēju komandai palīdzēt tik daudz, cik vēlētos. Esmu “izsalkusi” pēc basketbola spēles garšas un varu pavisam droši teikt, ka rīt laukumā būs jūtams cīņasspars un neatlaidība kā manā sniegumā, tā arī visas komandas spēlē kopumā. Lat-Est WBC
17.jan., 16:00 | Diagnostikas centrs
Latvijas Universitāte - RSU/Merks
  Latvijas Universitātes basketbola komandu atbalsta:

 

          

Dalīties