Ikgadēja rudens noskaņu pārraide

Pēc iepriekšējos gados atskaņotiem tādiem autoriem kā Lawrence English, Stephan Mathieu, Janek Schaefer, Rosy Parlane, Jefre-Cantu Ledesma, Thomas Koner, Marsen Jules, Pimmon, Fabio Orsi, Solo Andata, Tu M', Marble Sky un daudziem, daudziem citiem šoreiz gaidāmi gan jau zināmi, gan arī vēl neaplūkoti mākslinieki.
19. oktobra raidījuma galvenais iedvesmas avots būs divu amerikāņu, perkusionista Steven Hess un field recording mākslinieka Christopher McFall, kopdarbs "The Inescapable Fox".
Steven Hess zināms no tāda dueta kā "On" kopā ar pianistu Sylvain Chauveau, kā arī post black metal projektiem "Ural Umbo" un "Locrian". Christopher McFall, savukārt, pārliecinoši pārstāvēts tādās izdevniecībās kā "Entr'acte", "Unfathomless" vai "Impulsive Habitat".
Kā nākamā izteikti eksperimentālas iedabas sadarbība būs arī amerikāņi Stephen Vitiello kopā ar Taylor Deupree. Abi autori "Adatā" jau ir atskaņoti iepriekš. Vitiello šīgada pašā sākumā kopā ar Lawrence English. Bet prestižās izdevniecības "12k" vadītājs Taylor Deupree no Riharda Bražinska puses Nabas ēterā visu šo gadu laikā ir skanējis vairākas reizes - gan atsevišķi, gan kopā ar Kenneth Kirschner un Stephan Mathieu.
Vēl arī raidījumā skanēs "Denovali Records" plaši pārstāvētais Berlīnes ambient meistars "Field Rotation" un zviedru modern classic simpātijas "Library Tapes" autora David Wenngner kopdarbs ar "Kranky" izdoto amerikāņu ambient autoru Christopher Bissonnette.
Kā arī vēl skanēs daļa no jau pārbaudītās vērtības, norvēģu "Deaf Center" jaunākā, 2014. gada veikuma "Recount". "Deaf Center" dalībnieki Erik Skodvin jeb "Svarte Greiner" un Otto A. Totland, arī kā grupas "Nest" dalībnieks, Radio Naba viļņos jau ir skanējuši.
Un visbeidzot "Adata" atskaņos arī kādu mazumiņu no Pasaulē skumjākā projekta "Celer" ierakstu klāsta.
Pārraides sākums 22:00 Pērnā gada ambient programmu iespējams noklausīties šeit:

Adata 13.10.14. - rudens ambients by Radionaba on Mixcloud

 

Dalīties