2016. g. novembrī izdevniecībā L`Harmattan, vienā no pasaulē pazīstamākajām Francijas izdevniecībām, tika publicēta grāmata, kuru rediģēja LU HZF profesore Jeļena Vladimirska un prof. Tjeri Ponšons (Thierry Ponchon) no Reimsas Šampaņas-Ardēnu Universitātes (l'Université de Reims Champagne-Ardenne – ESPE). Tās nosaukums – “Izteikt citu, redzēt otru” (Dire l`autre voir autrui).

Publikācija ir izveidota ar Latvijas Universitātes līdzfinansējumu LU akadēmiskās attīstības projekta ietvaros. Grāmatas līdzautori ir pazīstami valodnieki un sociolingvistikas pētnieki no Francijas, Itālijas un Norvēģijas: Alens Kims (Alain Kihm no Parīzes Didro Universitātes, Francijas Nacionālā zinātniskās pētniecības centra (CNRS) vadošais pētnieks), Paskāls Otavi (Pascal Ottavi, Korsikas Paskāla Paoli Universitātes reģionālās valodas un kultūras profesors), Agnese Milē (Agnès Millet, Grenobles Stendāla Universitātes emeritētā profesore) u.c., kā arī Latvijas Universitātes romānisti: prof. Jeļena Vladimirska, asoc. prof. Olga Ozoliņa un dr. Jeļena Gridina.

Šī grāmata atspoguļo identitātes meklējumus, Sevis, Paša un Cita veidošanu caur valodu, vai, vēl precīzāk, caur valodām un vārdu aktivitāti, balstoties uz trīs aspektiem: valodu citādību, citādību valodā un runā un citādību attiecībā uz izglītības problemātiku un identitātes veidošanas procesiem, saprotot, kā izteikt citu, lai labāk redzētu otru.

Izdevuma "Dire l`autre voir autrui" vāks

Dalīties