Svētdien, 22.janvārī BK ‘’Latvijas Universitāte’’ turpinās cīņu par iekļūšanu LBL izslēgšanas spēlēs, šoreiz mūsējiem pretī stāsies ‘’Jūrmala/Fēnikss’’ komanda. Mačs risināsies Rīgas Olimpiskajā sporta centrā un tā sākums 17:00.

Šī būs abu komandu trešā savstarpējā tikšanās reize šajā sezonā. Pirmajā spēlē jūrmalnieki, spēlējot mājās, piekāpās ar rezultātu 64-86. Šajā spēlē LU rindās rezultatīvākais bija Kristaps Dārgais, kurš guva 23 punktus, kā arī pamanījās izcīnīt 18 atlecošās bumbas. Abu komandu otrajā tikšanās reizē, kad spēle risinājās jau Rīgas Olimpiskajā sporta centrā, uzvaru pašā mača galotnē atkārtoti nodrošināja studenti, rezultatīvā mačā svinot uzvaru ar 94-91. Šajā spēlē lielisku sniegumu demonstrēja jau cits LU komandas līderis Žanis Peiners, kura kontā 33 punkti. Šobrīd ‘’Latvijas Universitāte’’ ar izcīnītām 7 uzvarām un piedzīvotiem 8 zaudējumiem Latvijas Basketbola līgas (LBL) 1.divīzijas kopvērtējuma tabulā ierindojas 6.vietā, savukārt ‘’Jūrmala/Fēnikss’’ (4-11) atrodas 8.pozīcijā.

Lai arī otrdien LU vīri piedzīvoja sāpīgu zaudējumu BK ‘’Jelgava’’ komandai (99-94), visi komandas spēlētāji ir gatavi un apņēmības pilni cīnīties tikai un vienīgi par uzvaru gaidāmajā spēlē. Nozīmīgu lomu ieņems komandas kapteiņa Žaņa Peinera spēle, kurš, līdz šim vidēji spēlē gūstot 18,9 punktus, ir rezultatīvākais mūsu augstskolas komandas spēlētājs. Starp statistikas līderiem nemainīgi turpina būt arī Kristaps Dārgais (vid. 8,2 atl.b.), Armands Ošiņš (vid. 2,4 rez.p.) un Harijs Rubenis (vid. 0,6 blok.m.).

‘’Jūmala/Fēnikss’’ rindās kā rezultatīvākais visas sezonas šķērsgriezumā turpina būt tās līderis Atis Ozols, vidēji spēlē gūstot 17,7 punktus. Problēmas ar bumbas izcīnīšanu zem groziem mūsējiem centīsies sagādāt Ervīns Jonāts, būdams arī viens no labākajiem šī basketbola elementa lietpratējiem visā līgā (vid. 9,5 atl.b.).

Gatavošanos gaidāmajai spēlei komentē LU komandas treneris Gunārs Gailītis:’’ Zaudējums ‘’Jelgavai’’ jebkuram no mums bija ļoti sāpīgs, bet tajā pašā laikā jāatceras, ka zaudējumi mēdz būt daudz pamācošāki un liek sapurināties daudz vairāk nekā uzvaras.

‘’Jūrmala/Fēnikss’’ komanda sezonas laikā ir ļoti pielikusi savā sniegumā un ir bīstams pretinieks jebkuram. Mums, abām komandām, šī būs ārkārtīgi svarīga spēle, jo viena komanda varēs attālināties, savukārt otra pietuvināties play-off spēļu zonai. Jūrmalniekiem kā pluss ir bijusi iespēja ilgāk gatavoties šai spēlei, savukārt mums divas spēles nedēļā nav tas labākais variants, jo faktiski spēlei gatavošanās ir trīs dienas. Jāatceras, ka studentiem turpinās eksāmenu laiks, kas uzliek vēl papildus slodzi, taču neskatoties uz visu domāju, ka būsim gatavi svētdienas cīņai un spēsim parādīt daudz labāku sniegumu kā otrdien Jelgavā.’’

Laipni aicinām ikvienu Latvijas Universitātes fanu atbalstīt mūsu komandu cīņā par vietu izslēgšanas spēlēs, jeb play-off. Ja nu gadījumā kādam nav iespēja ierasties klātienē un vērot spēli no skatītāju tribīnēm, LTV 7 piedāvā vienreizēju iespēju skatīties spēli televīzijā, nodrošinot tās tiešo translāciju. Spēles sākums plkst. 17:00.

   

Dalīties