Savu 9.zaudējumu šajā Dubultamatieru līgas (DAL) Elites divīzijas sezonā piedzīvojusi LU2 vienība, kas šoreiz ar rezultātu 76-95 atzina ‘’Kursa MRU/Mārupe’’ pārākumu. Mūsējo rindās rezultatīvākais bija Rūdolfs Rozītis, kurš guva 18 punktus.

Spēli LU iesāka visai agresīvi un enerģiski, kas atspoguļojās arī rezultātā, kur pirmā ceturtdaļa tika uzvarēta ar rezultātu 26-21. Mača 2.ceturtdaļu krietni pārliecinošāk aizvadīja jau viesi, kas spēja ne tikai izlīdzināt rezultātu, bet gan arī nodrošināt komfortablu pārsvaru spēles otrajam puslaikam, atpūtā dodoties pie rezultāta 34-45. Trešās ceturtdaļa turpināja ritēt viesu zīmē, kad rezultāts vienu brīdi kļuva pat +23 tiem par labu, taču ar ciešu presingu un rezultatīvu spēli uzbrukumā, ‘’Latvijas Universitātei’’ izdevās pietuvoties līdz tikai -11. Mača izšķirošajā ceturtdaļā sasteigtie uzbrukumi ļāva pretiniekiem izcīnīt vieglas atlecošās bumbas aizsardzībā, vēl jo vairāk, pārvēršot LU spēlētāju nesekmīgos uzbrukumus sev ātros un rezultatīvos punktos. Spēles izskaņā mājinieki tā arī vairs nespēja neko mainīt, ar rezultātu 76-95 piedzīvojot savu 9.zaudējumu šajā sezonā. Kas notika mača otrajā ceturtdaļā skaidro LU komandas galvenais treneris Gunārs Gailītis:’’ Viss bija labi, līdz pretinieku komanda uzlika zonas aizsardzību. Ar tās apspēli radās milzu problēmas, kuras var tikt saistītas ar iepriekš izrunātu lietu neievērošanu. Pieredzējušie un masīvie sāncenši par katru mūsu paviršību sodīja ar gūtiem punktiem un sākās lavīnas efekts - spēlētāji apstājās vai sāka spēlēt pārlieku individuāli, kā rezultātā iedzīvojāmies lielos mīnusos. 3.ceturtdaļā ar presingu no -23 atsitāmies līdz -11, taču pēc tam atkal pietrūka pacietības, lai izvilktu šo spēli. Diemžēl esmu vīlies vairākos komandas līderos. Jāsaka, ka atkal ir brīdis pārdomām - gan man, gan, ceru, spēlētājiem. No šī gada treniņos esam piesaistījuši Artūra Visocka-Rubeņa trenētos 16 gadīgos "Pārdaugavas" puišus. Kārlis Večens jau izgāja laukumā šajā spēlē, nospēlējot savas minūtes godam.’’ Nākošo spēli LU-2 aizvadīs 26.janvārī 69.vidusskolā, kur tiksies ar komandu ‘’Rūja un dēli’’. Mača sākums plkst. 20:15.

DAL Elites divīzija, 18.janvāris

‘’Latvijas Universitāte’’ – ‘’Kursa MRU/Mārupe’’

76-95

(26:21, 8:24, 21:21, 21:29)

‘’Latvijas Universitāte’’: R.Rozītis 18, A.Duļbinskis 14, M.Kiziks 12, I.Cīrulis 7, J.Tomaševskis 6, A.Slišāns 6, M.Zīle 6, K.Vidžups 5, R.Vāvers 2, K.Pozņakovs, K.Večens.

Dalīties