Svētdienas pēcpusdienā BK ,,Latvijas Universitāte'' LBL ietvaros uzņēma Jūrmala/Fēnikss komandu. Sīvā mačā vien pašā tā galotnē uzvaru nodrošināja LU, būdami pārāki ar 94-91. Mūsējo rindās vairāk kā trešdaļu punktu (33p) guva Žanis Peiners.

Savu ritējumu un tempu spēle uzņēma jau pašās pirmajās minūtēs, kad abas komandas uzbruka ar vienlīdzīgu sparu, kā arī precizitāti. Lai arī turpinājumā nedaudz atrauties izdevās viesiem no Jūrmalas (13-20), LU tomēr prata piebremzēt pretiniekus, ko paveica ne tikai ar tālajiem un pus tālajiem metieniem, bet gan arī ar efektīviem bumbas triecieniem grozā no augšas, kuru laikā nereti pretinieks pamanījās vēl pārkāpt noteikumus. Pateicoties Mārča Vītola realizētajiem soda metieniem ceturtdaļas pēdējā sekundē, pirmās 10 minūtes izdevās noslēgt ar +1, 26-25.
Arī otrā ceturtdaļa ritēja punkts punktā, līdz aptuveni 2 minūtes līdz puslaika beigām LU izdevās veikt nelielu izrāvienu rezultāta starpībā (54-43). Viss gan tā nebeidzās, jo tam sekoja neliels atslābums studentu izpildījumā, kuru jūrmalnieki izmantoja, lai atpūtā dotos pie sadeldētas rezultāta starpības 54-48. Kā otrā puslaika un, iespējams, visa mača efektīvākais un skaļāko ovāciju pelnījušais moments raksturojams kā Harija Rubeņa meistarstiķis, kur vispirms ar augstu un tālu lēcienu virs sānu auta līnijas Harijs ierāva bumbu atpakaļ spēlē, uz pretējo laukuma pusi precīzi to piespēlējot Armandam Ošiņam, kurš, savukārt, pameta bumbu groza virzienā tā, ka pats situācijas glābējs bez sarežģījumiem trieca to grozā no augšas, kam sekoja sprādziens skatītāju tribīnēs.
Otrā puslaika pirmais cēliens turpināja ritēt raibām emocijām, kur lieliskas epizodes izspēlēja kā viena, tā arī otra komanda. Interesanti, ka LU rindās teju visu puslaiku vienīgie rezultāta tiešie ietekmētāji bija Žanis Peiners un Rihards Zēbergs, kuriem vien pašās pēdējās ceturtdaļas minūtēs pievienojās citi komandas biedri. Kopumā šis bija sīva, taču visnerezultatīvākā ceturtdaļa visā spēlē, kuru ar 14-15 uzvarēja Jūrmala/Fēnikss.
Ja 3.ceturtdaļa tika atklāta ar viesu spēlētāja Raimonda Vaikuļa tālmetienu, tad spēles pēdējo ceturksni ar tādu pašu elementu ievadīja  Žanis Peiners (71-63). Turpinājumā Kristaps Dārgais panāca pat 10 punktu pārsvaru, taču pieredzējušie jūrmalnieki ne par ko netaisījās padoties, jo lai arī studenti spēja Jūrmalai atbildēt arī ar saviem precīzajiem metieniem, rezultāta starpība pamazām tika mazināta, līdz pat ar Dāvja Čodera precīzo metienu no groza apakšas rezultāts kļuva 80-80. Veiksmīgi, ka lūzumu mačā nepieļāva LU, realizēdami savu nākamo uzbrukumu. Turpinājumā LU puišiem izdevās nedaudz pat iekrāt arī rezervīti, taču ar to vēl nekas netika izteikts līdz pat spēles pēdējām sekundēm, jo, lai arī kā studenti centās vēl vairāk atrauties, jaunā Dāvja Čodera un pieredzējušā Jevgēņija Kosuškina precīzie tālmetieni turēja intrigā pilnīgi visus klātesošos līdz pat spēles pašām beigām. Veiksmīgi, ka savu pēdējo tālmetienu 9 sekundes līdz mača beigu sirēnai (tobrīd rezultāts bija 93-89) nerealizēja Kosuškins (visā spēlē viņam 5-8 realizētiem tālmetieniem), pēc kā atlecošo bumbu izcīnīja Mārtiņš Darģis, kam sekoja likumsakarīgs noteikumu pārkāpums no viesu puses. Realizēts gan tika viens no diviem soda metieniem, taču tajā brīdi mača uzvarētājs jau bija skaidrs, tiesa, gala rezultātu pamanījās uzstādīt viesi, pēdējā sekundē realizējot pus tālo metienu, pēc kura tablo vēstīja par 94-91 studentu labā.
LU rindās lielisku spēli aizvadīja Žanis Peiners, kura kontā 33 punkti. Šoreiz atlecošo bumbu līderis pamanījās būt Armands Ošiņš (9atl.b.).
LBL, 4.decembris
Latvijas Universitāte - Jūrmala/Fēnikss
94-91
((26-25)(28-23)(14-15)(26-28))
Latvijas Universitāte: Žanis Peiners 33, Kristaps Dārgais15, Harijs Rubenis 13, Armands Ošiņš 10, Mārcis Vītols 6, Rihards Zēbergs 6, Mārtiņš Darģis 4, Ingars Aizpurs 4, Zintis Plivda 3, Toms Straudovskis, Niks Saknītis, Kristaps Brigmanis.
Latvijas Universitātes basketbola komandu atbalsta: Latvijas Universitāte, Swedbank, Veselības Centrs 4, Radio Naba, Telcom, Nike, Sportland, Olimpiskais sporta centrs, sportacentrs.com, MedusVeikals.lv un Digitālās drukas centrs.
   

Dalīties