Latvijas Universitātes Juridiskā fakultāte (LU JF) saņēmusi ziedojumu no ASV dzīvojošā latvieša Džona Goldes (John Golde) USD 5 000 apmērā, un tas ir jau otrais ziedojums šī mecenāta. Mecenāta dāvinājums ir bijis būtisks atbalsts fakultātes studiju infrastruktūras modernizēšanā.

LU JF pēdējo gadu laikā izdevies īstenot vairākas sen lolotas ieceres, tostarp arī vienu no finansiāli apjomīgākajiem projektiem tās vēsturē – izveidot un iekārtot mūsdienīgu konferenču zāli ar pastāvīgām tulkošanas kabīnēm u.c. aprīkojumu. Tas izdevies ieguldot ievērojamus pašu līdzekļus, kā arī mecenātu sniegto atbalstu.

Pirms gada, atklājot konferenču zāli, tika izveidota arī fakultātes mecenātu un atbalstītāju Goda siena, un pie tās kā pirmā tika piestiprināta plāksnīte pateicībā ASV Džonam Goldem. Toreiz mecenāts telpas labiekārtošanai bija ziedojis 5000 ASV dolāru. Fakultāte ir īpaši gandarīta, ka ar LU Fonda atbalstu izdevies sadarbības attiecības stiprināt, kas nu vainagojušās atbalstītāja otrreizējā ziedojumā, arī šoreiz - 5000 ASV dolāru apmērā. Mecenāts šos līdzekļus atvēlējis sava vectēva, fakultātes 1931. gada absolventa Teņa Goldes piemiņai, kurš līdz izsūtījumam uz Sibīriju 1949.gadā strādāja kā advokāts Rīgā un Rūjienā.

Mecenāta otrais ziedojums izmantots profesionālas videokameras un apskaņošanas sistēmas iegādei, lai fakultātes organizētās konferences, seminārus, tiesu izspēles un daudzus citus pasākumus padarītu pieejamus arī tiem, kas attiecīgās norises nevarēs vērot klātienē. Jaunās tehniskās iespējas nodrošinās izdevību veikt dažādu pasākumu augstas izšķirtspējas videoierakstu, kā arī translēt tiešraides internetā. Iekārta jau izmantota LU 72.konferences juridiskās zinātnes sekciju filmēšanai.

Dalīties