No 27. līdz 28. aprīlim norisinājās Latvijas XXXIV Universiāde volejbolā, kurā Latvijas Universitāti pārstāvēja sieviešu komanda.Sieviešu konkurencē piedalījās komandas no Latvijas Universitātes, Daugavpils Universitātes, Rīgas Stradiņa Universitātes, Rīgas Tehniskās Universitātes, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas un no Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes. Komandas tika iedalītas A un B grupās. Mūsu meitenes startēja B grupā, kopā ar RTU un LSPA komandām.

Pirmā spēle bija pret LSPA, kuru mūsējās pārliecinoši uzvarēja ar rezultātu 2:0 (25:9; 25:10). Nākamā grupas spēle bija pret RTU. Arī šo spēli mūsējās uzvarēja ar rezultātu 2 : 1 (25 : 16, 19 : 25, 15 : 9). Tālāk sekoja finālsacensības, kurās pēc tabulas rezultātiem tikās abu grupu līderes, jeb LU un A grupas līderes RSU. Šajā spēlē tomēr spēcīgākas izrādījās RSU sportistes un mūsējās piekāpās ar rezultātu 1:2. Tālāk sekoja cīņa par otro un trešo vietu pret DU. Šo spēli mūsu meitenes uzvarēja ar 2 : 1 (22 : 25, 25 : 16, 15 : 9). Kopvērtējumā mūsu meitenes izcīnīja 2. vietu. Komandas sastāvā spēlēja: N.Kiverjaka, L.Stakeva, N.A.Ērgle, S.Kronberga, K.Kramēna, J.Vagele, L.Danenberga, L.Grigorjeva, M.Dzierkale, J.Poļaka, A.Ivanova, A.Rimša, treneris: A.Odinokovs.

Spēlētājas Kristīnes Kramēnas komentārs: "Universiādē pārspējām LSPA, RTU, DU augstskolas, taču finālā spraigā cīņā zaudējām spēcīgajai RSU komandai, tādejādi izcīnot 2.vietu. Man bija liels prieks šogad spēlēt LU komandā un aizvadīt sezonu kopā ar lieliskajām meitenēm un treneriem."

Sveicam komandu ar augstvērtīgo rezultātu!

Dalīties