Sestdien, 27. aprīlī, Valmierā norisinājās Latvijas XXXIV Universiādes sacensības spēka trīscīņā, kas notika jau desmito reizi. Tajās piedalījās 33 studenti no 8 augstskolām, tostarp 3 studentes no Latvijas Universitātes – Marija Ločmele, Amanda Veikšāne un Tanja Heidorn.

Spēka trīscīņas sacensībās savu dalību bija pieteikušas 12 sieviešu dzimuma pārstāves 5 dažādās svaru kategorijās – līdz 57 kg, līdz 63 kg, līdz 69 kg, līdz 76 kg un virs 76 kg. Latvijas Universitātes studentes Marija Ločmele un Amanda Veikšāne startēja kategorijā līdz 69 kg, bet Tanja Heidorn startēja kategorijā līdz 76 kilogramiem.

Marija un Amanda savā kategorijā ieguva attiecīgi 1. un 2. vietu, bet Tanja savā svaru kategorijā ieguva 1. vietu, turklāt visas 3 mūsu studentes laboja Latvijas studentu rekordus kādā no disciplīnām savā svaru kategorijā.

Marija savu startu komentē šādi: "Man pietupienos diemžēl 3. piegājiens ar 135 kg netika ieskaitīts nepietiekama dziļuma dēļ. Paliku pie 2. piegājiena 130 kg. Par šo esmu ļoti vīlusies, jo bija augsti mērķi šajā disciplīnā. Spiešanā guļus izdevās pacelt 80 kg, bet 82.5 kg vēl šoreiz bija par smagiem. Sacensības noslēdzu ar jaunu personīgo rekordu vilkmē - 155 kg."

Arī absolūti labāko studenšu vērtējumā Marija Ločmele un Amanda Veikšāne ieguva attiecīgi 1. un 2. vietu.

Amanda Veikšāne par savu startu: “Esmu apmierināta ar savu rezultātu. Uzdevums bija pacelt visu, ko nepacēlu Francijā. Pietupienos diemžēl vēl nesanāca, bet spiešana bija laba, un vilkme – izcila. Jā, izlaboju Latvijas rekordus vilkmē sava svara kategorijā gan junioru grupā, gan open. Un 2.vieta absolūtajā vērtējumā bija patīkams pārsteigums.”

Apsveicam mūsu studentes ar augstajiem rezultātiem un novēlam viņām veiksmi arī turpmāk!

Dalīties