Sestdien, 25. maijā, norisināsies Latvijas Universitātes Sporta centra (LU SC) organizēts darbinieku un viņu ģimeņu atpūtas pasākums “Darbinieku velo brauciens 2024”, kurā dalībniekiem būs iespēja doties skaistā velo izbraucienā pa Mārupes novadu, apskatot skaistākos dabas objektus Mārupes novadā.

Dalībnieku pulcēšanās notiks pie Akmensdārza, Amulas ielā, Rīgā, sākot no plkst. 10.00, bet starts paredzēts plkst. 10.15. Dalībniekiem, kas ierodas pulcēšanās vietā ar automašīnu, varēs to novietot Akmensdārza stāvvietā.

Velomaršruta garums būs aptuveni 35.5 kilometru garš – 15.8 km paredzēti pa smilšu segumu, bet 19.7 km pa asfalta segumu. Maršruta laikā būs iespēja aplūkot dažādas Mārupes novada dabas vērtības – 3 mazupītes (Mārupīti, Neriņu un Dzilnupi), 5 dižkokus– 4 dižozoli pie Mārupes vidusskolas un viens dižbērzs Bebru ielā pie mājām “Zālīši” (Zālīšu dižbērzs), kā arī citus Mārupes novada dabas objektus un tūristu piesaistes vietas, kopā ietverot 29 apskates objektus. Vairāk par maršrutu ir iespēja uzzināt šeit.

Velobrauciena finišs plānots sākumpunktā, pie Akmendārza. Velobraucins paredzēts līdz, apmēram, plkst. 13.30.

Velobrauciena beigās visi dalībnieki tiks aicināti uz pusdienām, par ko parūpēsies pasākuma organizatori – LU SC.

Pieteikties pasākumam var aizpildot elektronisko pieteikuma anketu līdz 2024. gada 24. maija plkst. 11.59.

Dalīties