Foto: Māris Greidāns

Ceturtdien, 18.aprīlī, Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskā centra sporta zonā, Zinātņu un Dabas mājā tika aizvadīta LU Sporta centra, LU Studentu padomes (SP) un sporta zinātņu studentu organizētā “LU sporta diena”. Vairāk kā četru stundu garumā studentiem bija iespēja cīnīties par uzvarām turnīros un aktīvās atpūtas konkursos.  

   

LU sporta diena tika organizēta, cieši sadarbojoties LU Sporta centram un LU Studentu padomei, lai aizsāktu sportiskāku un aktīvāku dzīvesveidu studentu vidū. Jau 18. aprīļa rītā “LU Duālās karjeras” sportisti devās pie studentiem, lai iesildītu gaidāmajām aktivitātēm un atgādinātu, cik svarīga ir izkustēšanās mācību starplaikos. Pāris minūšu vingrošana var būt “panākumu atslēga”, lai studiju rezultāti uzlabotos. Vingrošana atslābina muskuļus, izdala endorfīnu, veicina nelielu redzes un prāta atslābināšanos, kā arī uzlabo stāju un asinsriti. Dienas otrajā pusē, no plkst. 16.00, LU Akadēmisko centru apmeklēja vairāk kā 350 studentu, lai savus spēkus izmēģinātu kādā no 11 sporta un aktīvās atpūtas disciplīnām. Visas sporta dienas laikā par pozitīvu gaisotni rūpējās DJ “Cimmis”.

Pasākuma galvenās aktivitātes bija komandu turnīri, 3x3 basketbols, 4x4 volejbols un 4x4 futbols, kas sākās plkst. 17.00. Katrā no turnīriem reģistrējās vairākas komandas no latviešu un ārvalstu studentu vidus. Uzvaras laurus 3x3 basketbola turnīrā plūca komanda “Mario Kafija& Zupiņa”, 2.vietu ieņēma “Bē Kā Baidens”, 3.vieta - “Trīs lietas”. Zelta medaļu 4x4 volejbola turnīrā ieguva “Papucis&CO”, aiz viņiem ierindojās “MīLU”, taču pjedestālu noslēdza “Ogrespēks”. Veiksmīgākie futbolisti izrādījās “Aurora”, sudrabu ap kaklu lika “Nelietpretēji”, bet 3. vietu ieņēma “The Foreigns”.

Uzreiz pēc atklāšanas, no plkst. 16.00, ikvienam studentam bija iespēja izmēģināt spēkus indviduālajās disciplīnās un turnīros. LU Zinātņu mājas 1. stāvā norisinājās galda spēļu sacensības šahā un dambretē, bet 2. stāvā bija iespēja cīnīties par galda hokeja un galda tenisa turnīru čempiontitulu. Dabas mājas “Magnum” auditorijā emocijas sita augstu vilni, spēlējot e-sporta videospēli “NBA 2k24”. Pie LU Akadēmiskā centra varēja izbraukt ar kartingiem, izskriet pa 36 metrus garu piepūšamo atrakciju, pārbaudīt spēku āra trenažieros un piedalīties ātrajos konkursos.

Piepūšamās atrakcijas trasi ātrākais dalībnieks veica vien 17 sekundēs, taču astoņus apļus kartinga trasē Kaspars Mazurs izbrauca minūtē un 13 sekundēs. Tika uzstādīti jauni LU rekordi spēka disciplīnās - grūšanā guļus un pietupienos. Sievietēm grūšanā guļus izcēlās Hanna Gabriela Ziemiņa ar 50 atkārtojumiem, savukārt, vīriešiem Aigars Rācenis ar 92 reizēm. Pietupienos Agnese Aizpuriete sasniedza rekordu ar 131 pietupienu, taču ārzemju students Ateeq veica 150.

Pasākumā paveikto un pieredzēto atzinīgi novērtēja gan dalībnieki, gan organizatori. LU SP sporta un kultūras virziena vadītājs Lauris Skripsts, kurš pats piedalījās arī volejbola turnīrā: “Nav daudz ko pateikt, bija vienkārši prieks redzēt, ka iepriekšējā gadā iesētā sporta dienas sēkliņa ir sākusi augt un attīstīties. Šogad gan tradicionālajos sporta veidos, gan induviduālajās disciplīnās ieradās ievērojami vairāk apmeklētāju. Bija prieks redzēt arī savus LU SP kolēģus, gan valdes locekļus, gan biedrus, izklaidējamies aktīvā veidā. Pasākuma dienā nebija brīdis, kad nebūtu, ko darīt, pats piedalījos volejbola disciplīnā un, kamēr gaidīju nākamo spēli, varēju arī iesildīties nākamajai, piedaloties dažādās aktivitātēs vēl laimējot kādu balvu. Visu pasākuma laiku apkārt bija dzīvība, par ko parūpējās gan studenti, kam tik tikko beigušās lekcijas Akadēmiskajā centrā, gan DJ mūzikas ritmi.”

 “Sprota dienas lielākais pārsteigums bija piepūšamās atrakcijas, jo izejot no LU un uzreiz redzot kaut ko lielu un krāsainu, gribas pasmaidīt. Pats ierados, jo bija ļoti daudz reklāmu un ziņu, kas lika domāt, ka tur ir jābūt, un tā arī bija, bija brīnišķīga atmosfēra. Paldies organizatoriem!” pauž LU bakalaura programmas “Ķīmija” 1. kursa students Markuss Lazukins.

Arī bakalaura programmas “Biznesa vadība” 1.kursa students, “Duālās karjeras” sportists un “4x4 volejbola” uzvarētājs Artūrs Rinkevičs lepojas ar uzvaru un gūto pieredzi: “LU sporta dienu gaidīju ar nepacietību jau no pašas izziņošanas dienas. Pasākuma receptē ietilpst pilnīgi viss izdevušai pēcpusdienai - visdažādākās sporta disciplīnas, kolosāli cilvēki un brīnišķīgs laiks. Protams, slepenā sastāvdaļa - balvas uzvarētājiem un labs diskžokejs. Šoreiz savas prasmes paguvu pārbaudīt tikai volejbolā, taču noteikti vēlos pārbaudīt konkurenci e-sportā, basītī un arī ping-pongā. Uz tikšanos nākamgad!”.

Viena no pasākuma organizatorēm, studiju programmas “Sports, tehnoloģijas un sabiedrības veselība” 1.kursa studente Marta Lapiņa pateicas par doto iespēju: “Priecājos, ka studija kursa ievaros man bija iespēja palīdzēt ar pasākuma organizēšanu, lai ikvienam studentam atgādinātu par fizisko aktivitāšu nozīmi ikdienā un ļautu noķert endorfīna devu, pavadot laiku kopā. Pati vairāk darbojos ar pasākuma popularizēšanu, taču biju priecīga redzēt ikviena kursabiedra ieguldīto darbu, lai īstenotu skaistu pasākumu. Pašā “LU sporta dienā” starp uzticētajiem darbiem paspēju arī piedalīties dažos indviduālajos konkursos, kas ļāva paskatīties uz pasākumu no malas. Uzskatu, ka viss izdevās kā iecerēts un tika gūta pieredze nākotnei.”

Ikviens godalgotās vietas ieguvējs saņēma motivējošas balvas no atbalstītājiem “MyFitness”, intervals.lv, “Ghetto Games”, “Čilli pica”, “Red Bull” un “Omnigym”.

Dalīties