Otrdien, 26. novembrī plkst. 14.15  Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes 2. stāva foajē notiks ceļojošās izstādes „Fake ≠ Fact” atklāšana, pēc kuras plkst. 14.30 J.Berlina auditorijā visi interesenti laipni aicināti uz Ziemeļvalstu žurnālistu centra valdes loceklis un vecākais padomnieks Leifs Lensmans (Leif Lonsmann) vieslekciju par medijpratības jautājumiem.

Laikmetā, kad arvien pieaug iedzīvotāju pieeja lielam informācijas apjomam no neierobežota daudzuma avotu, tostarp, nerediģētām platformām internetā un sociālajos tīklos, palielinās nepieciešamība pēc prasmēm, kuras ļautu atšķirtu baumas no īstenības, ziņas no viedokļiem, faktus no viltojumiem, informāciju no nepatiesas informācijas un dezinformāciju no žurnālistikas. Lai mediju lietotājiem, kas ir gandrīz ikviens no mums, sniegtu dažādus rīkus informācijas izvērtēšanā, notiks Ziemeļvalstu žurnālistu centra valdes locekļa un vecākā padomnieka Leifa Lensmana (Leif Lonsmann) lekcija par medijpratības izaicinājumiem algoritmu laikmetā. 

Lekcija notiks vienlaikus ar ceļojošās izstādes „Fake ≠Fact Info Lab” atklāšanu, kas ir daļa no rīkkopas skolotājiem “Fake ≠ Fact”. To izstrādājis Zviedru institūts jauniešu avotkritikas prasmju uzlabošanai un dažādu informācijas kanālu izmantošanai. Rīkkopā tiek aplūkoti dažādi naratīva veidošanas paņēmieni, un kā tajos atpazīt manipulāciju, kas radīta, lai slēptu nepatiesu un maldinošu informāciju. 

Ceļojošā izstādes Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē būs aplūkojama līdz 13. decembrim. 

Projektu atbalsta Zviedru institūts, Zviedrijas vēstniecība Rīgā, Dānijas Kultūras institūts, UNESCO Latvijas Nacionālā komisija un Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultāte.

Dalīties