Piektdien, 29. novembrī, plkst. 16.00 Raiņa bulvārī 19, 1. auditorijā notiks profesora Valda Segliņa monogrāfijas “Neatrodamā Atlantīda” atvēršanas svētki, uz kuriem aicināti visi interesenti.

Monogrāfija veltīta Atlantīdas pētniecības vēsturei un mūsdienās zināmajam par mītisko kontinentu, akcentējot galvenokārt pētniecības vēsturiskās aprises, atklājot gan panākumus, gan maldus. Senā mītiskā civilizācija ir zināma jau gandrīz divarpus tūkstošus gadu, un, to meklējot, bijuši visai atšķirīgi vairāki posmi – no Platona Atlantīdas līdz mūsdienu zudušo pilsētu apzināšanai. Daudzie atradumi parāda ne tikai atbilstošu kultūras telpu, bet arī sabiedrības intereses maiņu šajā laikā. Daudzpusīgais skatījums ļaus lasītājam iepazīt senos priekšstatus, meklējumu maldu ceļus un cerību atklāt, kā arī plašākā kontekstā apzināt daudzos joprojām neskaidros vēstures jautājumus. Pat ja Atlantīda ir tikai utopija, tās meklēšana fascinē miljoniem cilvēku visā pasaulē.

Autors Valdis Segliņš – Latvijas Universitātes prorektora p. i. eksakto, dzīvības un medicīnas zinātņu jomā, ģeoloģijas zinātņu doktors. Pēdējos gados LU Akadēmiskajā apgādā iznākušas vairākas viņa grāmatas – “Senās Ēģiptes rakstu dārgumi” (2011), “Megalīti. Pasaule. Latvija” (2012), “Hors. Valdnieku dievs” (2017),  “Senās Ēģiptes medicīnas papirusi” (2018), “Ištare un desmitiem tās dažādo seju” (2018), kā arī “Maģija un burvestības Senajā Ēģiptē” (2019).

Grāmatu mākslinieces un maketētājas Baibas Lazdiņas veidotie darbi guvuši vērā ņemamu atzinību, vairāki no tiem ir nominēti grāmatu mākslas konkursam “Zelta ābele” un tikuši apbalvoti. 2011. gadā B. Lazdiņa saņēma šī konkursa balvu “Zelta ābols” par grāmatu “Senās Ēģiptes rakstu dārgumi” nominācijā “Zinātniskās grāmatas”, 2015. gadā – par “Vācu-latviešu frazeoloģijas vārdnīcu” nominācijā “Uzziņu literatūra” un 2018. gada konkursā – par grāmatu “Senās Ēģiptes medicīnas papirusi” nominācijā “Zinātniskā literatūra”.

Izdevuma literārais redaktors Oskars Lapsiņš ir veiksmīgi licis lietā savu bagāto pieredzi darbā ar zinātnisko literatūru.

LU Akadēmiskā apgāda izdevumus visizdevīgāk iegādāties LU galvenajā ēkā Raiņa bulvārī 19 vai LU Akadēmiskā apgāda telpās Aspazijas bulvārī 5-132, iepriekš sazinoties ar Intu Sakalovsku (tālr. 67034889, inta.sakalovska@lu.lv; apgads@lu.lv).

Dalīties