LU, RTU un RBS pārstāvji viesojas Bufalo Universitātē ASV. Foto: no Klaudio Riviera personīgā arhīva.

No 2. līdz 7. novembrim prof. Guntis Arnicāns un prof. Leo Seļāvo kopā ar RTU Rīgas Biznesa skolas direktoru Jāni Grēviņu, Rīgas biznesa skolas bakalaura studiju programmas direktoru Klaudio Rivera, RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes dekānu Agri Ņikitenko un RBS Angļu valodas centra direktori Tatianu Ginzburgu viesojās Bufalo Universitātē ASV, lai pārrunātu ar tās vadību BITL studiju programmas īstenošanu un tiktos ar LU un RTU pasniedzējiem, kuri šobrīd atrodas apmācībās Bufalo Universitātē.

Brauciena laikā notika tikšanās gan ar Buffalo Universitātes, gan School of Management, gan School of Engineering and Applied Science vadību. Tika pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar BITL studiju programmas saturu un studentu sagatavošanu studijām Bufalo.

BITL jeb Baltijas IT līderu starpdisciplināro studiju programmu “Datorzinātne un organizāciju tehnoloģijas” kopīgi īsteno Latvijas Universitāte un Rīgas Tehniskā universitāte, administrē un studentu uzņemšanu nodrošina RTU Rīgas Biznesa skola. Šī programma ir veidota, balstoties uz Bufalo Universitātes pieredzi, un studentiem ir iespēja pēdējo studiju gadu pavadīt studijās ASV.

Tāpat svarīgi bija tikties ar pasniedzējiem, kas šī semestra sākumā ir devušies uz Bufalo Universitāti, lai papildinātu savas zināšanas un apgūtu ASV mācību metodes. No LU uz Bufalo šajā semestrī devušies prof. Zane Bičevska, prof. Ģirts Karnītis un doktorants Krišjānis Nesenbergs, bet no RTU – docente Marina Uhanova, doktorants Kārlis Berkolds un doktore Raita Rollande.

Plašāk par BITL programmu

Dalīties