Šogad Latvijas Universitātes (LU) fonda administrētās LU mecenātu stipendijas saņēmuši teju 100 LU studenti, starp kuriem arī seši LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes studenti (BVEF). LU BVEF lepojas ar saviem studentiem – LU fonda stipendiju saņēmējiem un novēl tiem sasniegt vēl augstākas virsotnes ar stipendijas sniegto atbalstu.

Timermaņa stipendijas konkurētspējas pētījumiem sociālajās zinātnēs ieguva doktora studiju programmas "Ekonomika" 3. kursa doktorants Ilgvars Rukers. Stipendija izveidota 2017. gadā pēc Austrālijas latvieša, mecenāta Eigita Dāvja Timermaņa iniciatīvas, lai LU doktoranti un doktora grāda pretendenti varētu veikt konkurētspējas pētījumu sociālo zinātņu jomā.

Pētera Avena labdarības fonda "Paaudze" Izcilības stipendiju ieguva bakalaura studiju programmas "Starptautiskā ekonomika un komercdiplomātija" 2. kursa studenti Lauma Lubāne un Vairis Stramkalis. Kā arī maģistra studiju programmas “Vadības zinības” 2. kursa students Aleksejs Srebnijs. Stipendija izveidota 2008. gadā, pateicoties mecenāta Pētera Avena labdarības fonda "Paaudze" atbalstam, lai veicinātu LU BVEF studentu tiekšanos uz izcilību kā akadēmiskajā, tā personīgajā dzīvē.

     

 

Stipendijas "Ceļamaize" ieguva bakalaura studiju programmas "Starptautiskā ekonomika un komercdiplomātija" 1. kursa studente Keita Smalkā. Stipendiju programma “Ceļamaize” radīta, lai sniegtu motivējošu atbalstu LU pamatstudiju 1. kursa studentiem, kuriem, absolvējot vidusskolu, ir augstas sekmes gan mācībās, gan sasniegumi ārpusskolas aktivitātēs. Kopš 2008. gada ilggadējais mecenāts uzņēmums "Arčers" sniedz ieguldījumu talantīgāko Latvijas jauniešu izaugsmē un veicina inteliģentākas sabiedrības veidošanos.

Minnas Matildes Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendiju ieguva bakalaura studiju programmas "E-biznesa un loģistikas vadības sistēmas" 1. kursa students Niks Aleks Auškāps. Stipendijas pirmsākumi meklējami 1942. gadā, kad mecenāte Minna Matilde Vilhelmīne Petkevičs (1860-1943) Latvijas Universitātei (LU) testamentāri novēlēja daļu sava nama K. Barona ielā, lai no peļņas tiktu veidots stipendiju fonds LU pamatstudiju 1. kursa studentiem, latviešiem, kuri, absolvējot vidusskolu, ir mācībās un ārpusskolas aktivitātēs centīgi un talantīgi, bet ir nepietiekams materiālais nodrošinājums studijām vai tie nākuši no daudzbērnu ģimenes. M.M.V. Petkevičs paliks atmiņā kā sieviete, kura arī šodien mums atgādina par izglītības un rakstura stingrības būtisko lomu ikdienas dzīvē.

Par Latvijas Universitātes fondu

Jau kopš 2004. gada Latvijas Universitātes fonds nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem atbalstīt gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas, tā investējot Latvijas nākotnē. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus un pētniekus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī universitātes ēku būvi un rekonstrukciju.

Dalīties