2019./2020. akadēmiskajā gadā veiksmīgi aizritējusi Latvijas Universitātes (LU) fonda mecenātu stipendiju atlase. Šogad piešķirtas 94 stipendijas LU un citu Latvijas augstskolu studentiem. Starp veiksmīgajiem studentiem ir mūsu - Ķīmijas fakultātes (ĶF) pieci studenti. 

Īpaši jāuzsver, ka fakultātei ir prieks un lepnums par to, ka mecenāta Kristapa Morberga stipendiju ir ieguvuši četri fakultātes studenti: Rihards Ruska, Beāte Krūze, Artūrs Mazarēvičs un Ksenija Korotkaja. Pirmās stipendijas tika piešķirtas 1929. gadā, pateicoties Latvijas Universitātes (LU) dižmecenāta un būvuzņēmēja Kristapa Morberga (1844–1928) testamentārajam novēlējumam – astoņiem namīpašumiem, no kuru nestajiem augļiem radīts stipendiju fonds. Padomju laikos atbalsts tika pārtraukts, bet no 2001. gada stipendiju fonds tika atjaunots. Šobrīd atbalstu var iegūt talantīgākie visu studiju jomu LU pamatstudiju studenti.

Rihards Ruska, LU Ķīmijas fakultātes bakalaura studiju programmas "Ķīmija" 3. kursa students.

 

Beāte Krūze, LU Ķīmijas fakultātes bakalaura studiju programmas "Ķīmija" 3. kursa studente.

 

Artūrs Mazarēvičs, LU Ķīmijas fakultātes bakalaura studiju programmas "Ķīmija" 3. kursa students.

 

Ksenija Korotkaja, LU Ķīmijas fakultātes bakalaura studiju programmas "Ķīmija" 3. kursa studente.


Vēl viena īpaša stipendija Mundheim ģimenes Izcilības stipendija , kura dibināta, pateicoties Amerikas latvietes, mākslinieces, fonda "Friends of the University of Latvia" valdes locekles Gunas Mundheim un dzīvesbiedra Roberta Mundheim atbalstam. Stipendijas paredzētas visu zinātņu jomu Latvijas Universitātes (LU) maģistrantūras studentu izaugsmes un talanta sekmēšanai.

To ir saņēmis Rimants Žogota, kurš studē LU Ķīmijas fakultātes maģistrantūras studiju programmas "Ķīmija" 2. kursā. Rimants ir ieguvis stipendijas katru gadu kopš savu studiju uzsākšanas stipendiju "Ceļamaize" 2015./2016. akad. gadā, Kristapa Morberga stipendiju 2016./2017. un 2017./2018. akad. gadā un Alfrēda Raistera piemiņas stipendiju 2018./2019. akad. gadā.

 

Rimants Žogota, LU Ķīmijas fakultātes maģistrantūras studiju programmas "Ķīmija" 2. kursa students.


LU Ķīmijas fakultāte pateicas universitātes  mecentiem par atbalstu studentiem, lepojas ar katru fakultātes stipendiātu un novēl veiksmi, izdošanos un savu sapņu un mērķu realizēšanu arī turpmāk!

Sveicam 2019./2020. akadēmiskā gada stipendiātus!


Par Latvijas Universitātes fondu

Jau kopš 2004. gada Latvijas Universitātes fonds nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem atbalstīt gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas, tā investējot Latvijas nākotnē. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus un pētniekus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī universitātes ēku būvi un rekonstrukciju.

Par Ķīmijas fakultāti

Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultāte ir ķīmijas akadēmiskās un profesionālās izglītības centrs, kurā iespējams kļūt par profesionāliem ķīmiķiem, darba aizsarzības speciālistiem vai dabaszinātņu un matemātikas skolotājiem. Fakultātē darbību paplašina 6 katedras: Analītiskās ķīmijas katedra, Fizikālās ķīmijas katedra, Neorganiskās ķīmijas un darba aizsardzības katedra, Organiskās ķīmijas katedra.

Dalīties