30. oktobrī kārtējās spēles tika aizvadītas Latvijas Universitātes basketbola līgā. Pārliecinošas uzvaras izcīnīja BVEF Veterāni un ĢZZF, taču spēlē starp PPMF un JF uzvara tika noskaidrota tikai pēdējās ceturtdaļas beigās.

Ļoti principiālu spēli aizvadīja BVEF pret BVEF Veterāniem, kurā Veterāni pierādīja, ka ir stipri pieredzējušāki un jau no spēles pirmajām minūtēm atradās drošā vadībā. Spēles sākumā Toms Fricbergs parūpējās par to, lai Veterāni spētu atrauties, gūdams pirmos 6 punktus pēc kārtas. To gan negribēja pieļaut Kristaps Puķītis un Viesturs Zariņš, kuri guva pirmos 7 BVEF punktus, taču Veterānu pārsvars bija diezgan nospiedošs un jau pēc pirmās ceturtdaļas Veterāni bija priekšā par 12 punktiem. Lielisku spēli BVEF sastāvā demonstrēja Roberts Demčenko, kurš brīžiem viens pats spēja izlauzties līdz grozam pret visiem pieciem pretspēlētājiem un gūt punktus, bet ar to nebija gana, jo Veterāni tikai turpināja savu ceļu pretī uzvarai – puslaikā 44:21.

Arī otrajā puslaikā spēli kontrolēja Veterāni, vairākkārt precīzi no trīs punktu līnijas bija Rets Ralfs Zilgme un Artūrs Kronentāls, kuri arī pielika punktu spēlei jau trešajā ceturtdaļā. Pēdējā ceturksnī zaudētājiem rezultatīvi turpināja spēlēt Roberts Demčenko un Viesturs Zariņš, bet spēles likteni tas neietekmēja. Veterāni guva uzvaru ar rezultātu 84:38.

Rezultatīvākie mačā – Toms Fricbergs (20 punkti) un Roberts Demčenko (19 punkti).

 Vakara otrajā spēlē tikās ĢZZF un ĶF. Abas komandas spēlēja piesardzīgu basketbolu, kas saglabāja intrigu līdz pirmās ceturtdaļas beigām, to noslēdzot 19:15 Ģeogrāfu labā. Otrajā ceturtdaļā  apgriezienus ieslēdza ģeogrāfi un ar ātrumu spēja būt veiksmīgāki abos laukuma galos. Ģeogrāfiem Pēteris Priekulis līdz puslaikam bija guvis jau 12 punktus.

Otrajā puslaikā nekas nemainījās, ģeogrāfi turpināja dominēt un tikai audzēja pārsvaru. Ķīmiķiem ļoti rezultatīvu spēli aizvadīja Vladimirs Baltins, bet tas attiecībā ar ģeogrāfu rādītājiem nebija nekas. Beigās uzvara ģeogrāfiem 85:36.

Rezultatīvākie spēlētāji – Pēteris Priekulis ģeogrāfiem (24 punkti) un Vladimirs Baltins ķīmiķiem (29 punkti).

Noslēguma spēle starp PPMF un JF izrādījās visspraigākā rezultāta ziņā. Komandas turējās cieši līdzās visas spēles garumā, kaut arī PPMF sākotnēji izdevās izrāviens, to apslāpēja JF līderis Sandis Antoms, kurš veiksmīgi spēlēja gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, bloķēdams metienus un gūdams punktus no visām pozīcijām. Pedagogu rindās trāpīgs bija Miks Pureniņš, kurš nekautrējās uzbrukt grozam no 7 un pat 8 metriem. Komandas daudz uzbruka un puslaikā devās atrazdamies cieši līdzās.

Otrajā puslaikā turpinājās aizsāktais – daudz metienu pa groziem, sīva cīņa un rezultatīvi komandas līderi Miks Pureniņš un Sandis Antoms. Mika kontā 5 iemesti tālmetieni, bet Sandim vairākas veiksmīgas darbības aizsardzībā un uzbrukumā ļāva gūt punktus ne tikai viņam, bet arī komandasbiedriem. Lielisku sadarbību demonstrēja Sandis ar Hugo Grūbi, kurš arī spēlēja rezultatīvi. Mača pēdējā minūtē pedagogiem izdevās izrauties 6 punktu vadībā un juristi neizmantoja izdevību gūt punktus, kas sekmējās PPMF uzvarā ar rezultātu 70:62.

Rezultatīvākie – PPMF sastāvā Miks Pureniņš (32 punkti), JF sastāvā – Sandis Antoms (21 punkts) un Hugo Grūbe (19 punkti).

Nākamnedēļ spēles atkal tiks aizvadītas divas dienas – 6. novembrī, kad spēkiem mērosies MF – ĶF, BVEF Veterāni – ĢZZF, DF – JF, un 7. novembrī, kad par uzvaru cīnīsies DF – ĢZZF un PPMF – BVEF.

           

Dalīties