2019. gada 4. novembrī Latvijas Universitātes Mazajā aulā (Rīgā, Raiņa bulvārī 19) plkst.12.00 par godu Starptautiskajai iecietības dienai notiks Tolerances seminārs, kurā pārstāvji no Apvienotajiem Arābu Emirātiem un Latvijas Republikas runās par toleranci un mierīgu līdzāspastāvēšanu. Semināru organizē Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) vēstniecība Rīgā un Latvijas Universitātes Akadēmiskā bibliotēka.

Pasākumu atklās LU prorektore humanitāro un izglītības zinātņu jomā prof. Ina Druviete un Apvienoto Arābu Emirātu vēstniece Latvijā V.E. Hanana Al Alīli (Hanan Al Aleeli). Tolerances seminārā uzstāsies viesis no Apvienotajiem Arābu Emirātiem V.E. ģenerālmajors Ahmads Halfāns Al Mansūrī (Major General Ahmad Khalfan Al Mansouri) AAE premjerministra izveidotas iniciatīvas Mohammed Bin Rashid Award For Tolerance ģenerālsekretārs, kuras mērķis ir veicināt toleranci un apbalvot tolerances vārda nesējus visā pasaulē. Semināra viesi varēs iesaistīties diskusijā un dalīties ieskatā par iecietīgas sabiedrības veidošanu. 
2019. gads Apvienotajos Arābu Emirātos pasludināts par Tolerance gadu, kurā svin iecietības vērtības un nozīmi. Tolerances gads balstās uz septiņiem Tolerances pīlāriem: iecietība sabiedrībā, izglītībā, darbavietā, plašsaziņas līdzekļos, likumdošanā, tolerance un kultūra un AAE kā tolerances modelis.
Lūdzam pieteikties semināram, rakstot uz e-pastu sintija.lejniece@mofaic.gov.ae vai zvanot uz tālruni 67112224.
Laipni aicināti un uz tikšanos!

Dalīties