Trešdien, 22. maijā, plkst. 11.00 Sociālo zinātņu fakultātē 210. auditorijā notiks diskusija "Kāpēc politiķi nemēģina uzrunāt jauniešus?". Pasākums norisināsies starptautiska Eiropas Parlamenta vēlēšanu projekta ietvaros.

Jaunieši nav Eiropas Parlamenta (EP) mandātu tīkotāju priekšvēlēšanu kampaņas mērķauditorija, secināts “Eiropas Vēlēšanu monitoringa centra” (European Elections Monitoring Center) (EEMC) pētījumā par EP vēlēšanu priekšvēlēšanu kampaņām 28 Eiropas valstīs, tostarp Latvijā.

Diskusijas sākumā  pētnieku grupa no Latvijas stāstīs par pirmajiem pētījuma secinājumiem Latvijā un Eiropā. Rezultātu prezentācijai sekos īsa saruna ar jauniešu pārstāvju organizācijām – Latvijas Jaunatnes padomi, Latvijas Studentu apvienību, kā arī Eiropas Parlamenta biroju Latvijā, kura uzmanības lokā šajā priekšvēlēšanu laikā ir arī jaunieši. Diskusijas dalībnieki ne tikai pastāstīs par katras organizācijas redzējumu par jauniešu līdzdalību vēlēšanās un to, ko tas spēj dot jauniešiem, bet arī kopīgi mēģinās saprast, kā uzrunāt un ieinteresēt gados jauno auditoriju piedalīties vēlēšanās un kāpēc jaunieši nav politisko spēku veidoto kampaņu mērķauditorija.

Laipni aicināti visi interesenti!

Diskusija tiks filmēta un rādīta EEMC "Facebook" lapā. Pasākums notiks latviešu valodā.

Dalīties