Ar 27. aprīlī LU Sociālo zinātņu fakultātē notikušo simulācijas spēli ir noslēgusies Politikas zinātnes nodaļas organizētā Politikas un tiesību valsts olimpiāde. Jauniešiem šajās sacensībās  bija iespēja cīnīties ne tikai par tituliem, bet arī priekšrocībām, stājoties LU SZF Politikas zinātnes nodaļas bakalaura programmā.

Olimpiāde norisinājās divās kārtās. Pirmajā skolēni bija aicināti iesūtīt video rullīšus ar apskatiem par dažādiem politikas un tiesību aktuālajiem jautājumiem. Tai sekoja otrā kārta, kurā desmit veiksmīgāko video autori piedalījās simulācijas spēlē. Tika izspēlēta lēmumu pieņemšana Eiropas Komisijā.

Visi jaunieši demonstrēja labas zināšanas un augstu motivāciju, kā rezultātā cīņa par pirmajām vietām izvērtās asa un ļoti līdzvērtīga. Galā priekšrocības stājoties Politikas zinātnes nodaļā un trešo vietu ieguva Gustavs Jansons un Dairis Mežvinskis no Siguldas Valsts ģimnāzijas, katrs tiekot pie 25 punktiem. Otro vietu un 50 papildus punktus iestājpārbaudījumiem SZF ieguva Ance Mālkalna no Jelgavas Valsts Spīdolas ģimnāzijas un Eva Kostareva no Rīgas Klasiskās ģimnāzijas. Savukārt uzvaru valsts olipiādē guva Jorens Dobkevičs no J. Pilsudska Daugavpils Valsts poļu ģimnāzijas. Viņam šī uzvara nesusi 75 papildus punktus, stājoties SZF Politikas zinātnes nodaļā. Sveicam uzvarētājus! Izsakām arī īpašu pateicību skolotājām Anitai Ūdrei, Inesai Garjanovai, Gunitai Smiltānei un Ivetai Laurenai par ieguldīto darbu un atbalsu skolēniem!

 

Dalīties