2019.gada 24. aprīlī Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskajā bibliotēkā Rūpniecības ielā 10, Rīgā sadarbībā ar Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) Eiropas politikas pētījumu institūta (EPPI) Eiropas dokumentācijas centru (EDC) un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā atbalstu svinīgi tika atklāts Eiropas Informācijas punkts (EIP). Tā atklāšanā piedalījās Eiropas Komisijas pārstāvniecības (EKP) Latvijā vadītāja p.i. Andris Kužnieks, Eiropas Parlamenta biroja Latvijā vadītāja Marta Rībele, EKP Latvijā Komunikācijas nodaļas vadītāja Jeļena Ābola, Rīgas Stradiņa universitātes Pasaules Veselības organizācijas Depozitārija bibliotēkas Latvijā nodaļas vadītāja Ingrīda Holma un citi.

Eiropas informācijas centra atklāšanā LZA EPPI padomes priekšsēdētāja, LZA īstenā locekle, profesore, Dr.habil.oec. Inna Šteinbuka teica apsveikuma vārdus un novēlēja LU Akadēmiskajai bibliotēkai aktīvi veicināt informācijas izplatīšanu par Eiropas Savienību  jauniešu vidū, kas ir īpaši svarīgi pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām.

LU Akadēmiskās bibliotēkas direktore Venta Kocere izteica gandarījumu par EIP atklāšanu bibliotēkā un informēja, ka jau kopš tā iekārtošanas – vēl pirms oficiālās atklāšanas, jau ir bijusi vērojama liela interese apmeklētāju vidū par EIP piedāvāto informāciju un materiāliem. Bibliotēka aktīvi sadarbojas ar ārvalstu bibliotēkām, valstīm un starptautiskajām institūcijām. Tādēļ ir ļoti svarīgi, ka, atklājot EIP, šī sadarbība bagātinājusies arī ar Eiropas Savienības pārstāvniecību bibliotēkā.  

Dalīties