Latvijas Universitātes (LU) Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē (BVEF) ar lekciju ”Latvijas un globālās ekonomikas attīstība – Quo Vadis?” viesosies Latvijas Bankas padomes loceklis un ekonomists Mārtiņš Kazāks. Vieslekcija notiks 14.maijā plkst. 12.30 Aspazijas bulvārī 5 (225.telpa), Rīga.

Latvijas Bankas padomes locekļa, pazīstamā ekonomista Mārtiņa Kazāka lekcijā tiks iezīmētas vairākas ikvienam ekonomikas interesentam būtiskas lietas – kurā ekonomikas cikla fāzē pašlaik atrodas globālā ekonomika, kad mūs sagaida nākamā sabremzēšanās? Kā Latviju ietekmē globālās ekonomikas norises un, vai esam pietiekami stipri, lai neatkārtotu 2004. līdz 2007.gadam pieļautās kļūdas? Latvija kā eiro zonas dalībniece – kā eiro palīdz mūsu uzņēmējiem un iedzīvotājiem?

Lekciju atklās un ar lektoru iepazīstinās LU BVEF dekāns prof. Gundars Bērziņš. Uz bezmaksas lekciju aicināti visi LU studenti, mācībspēki un darbinieki, iepriekš piesakoties līdz 13.maijam: http://bit.do/eQYKc

Par Mārtiņu Kazāku

Mārtiņš Kazāks dzimis 1973. gada 19. septembrī Liepājā. Latvijas Universitātē ieguvis bakalaura grādu ekonomikā, Kembridžas Universitātē – diplomu ekonomikā un Londonas Universitātē – maģistra grādu ekonomikā ar izcilību un doktora grādu ekonomikā.  Strādājis par vadošo ekonomistu Finanšu ministrijā, Londonas Universitātes koledžā, "Swedbank". Bijis pasniedzējs Rīgas Ekonomikas augstskolā, Londonas Universitātē, Rīgas Stradiņa universitātē un Rīgas Biznesa skolā.  Darbojies Latvijas Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisijā un Fiskālās disciplīnas padomē, bet kopš 2018. gada ir Latvijas Bankas padomes loceklis. M. Kazāks ir daudzu publikāciju autors un līdzautors finanšu tirgu un to integrācijas, ekonomiskās attīstības cikla un finanšu krīžu, fiskālās politikas un tautsaimniecības konkurētspējas jomā. 

Dalīties