25. aprīlī plkst.17.00  Microsoft Latvia birojā, Zaļā iela 1, notiks “Nākotnes karjeras ceļvedis: Žurnālistika un Mediji” – pasākums jauniešiem, kas intensīvi domā, nākotnes profesijas izvēli. Saruna par karjeras iespējām un nepieciešamo izglītību ar Latvijas Universitātes mācību spēku un attiecīgās industrijas pārstāvju piedalīšanos.  

Arvien biežāk, runājot par jauniešu karjeras iespējām, tiek pieminēts, ka liela daļa no viņiem strādās profesijās, kas vēl neeksistē. Izvēlēties studiju programmu un nākotnes profesiju jau tāpat vien ir sarežģīts un satraucošs process. Ja jaunietis vēlas iegūt perspektīvu izglītību, kas pēc gadiem viņam varētu sniegt iespēju kļūt par “nākotnes profesionāli”, izvēlēties mācību programmu kļūst vēl daudzkārt sarežģītāk. Tomēr pašreizējie vidusskolēni darba tirgū nonāks jau pavisam drīz, un daļa no “nākotnes profesijām” jau eksistē tagad, tāpat kā parādās iespējas tām nepieciešamās prasmes apgūt augstskolā.

Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes pasniedzēja un korporatīvās komunikācijas aģentūras LEAD valdes priekšsēdētāja  Inga Latkovska, stāstīs par izglītību, ko universitāte var dot īstajai darba dzīvei un kā iegūtās zināšanas pielāgojamas nākotnei. Atziņās par iegūtajām zināšanām, to noderību un pielietojamību piekritusi dalīties SZF absolvente Marija Vorkule, kura šobrīd strādā A.W.Olsen & Partners.

Jomas profesionāļi no Delfi.lv pastāstīs vairāk par reālo žurnālistikas un mediju situāciju:

Konstantīns Kuzikovs, Delfi.lv valdes priekšsēdētājs stāstīs par to "Ko nozīmē medijs mūsdienās?"
Ingus Bērziņš, Delfi.lv galvenais redaktors runās "Kas ir žurnālista profesija mūsdienās?"
Edgars Bāliņš, Delfi.lv sociālo tīklu profilu satura redaktors dalīsies pieredzē "Kāda ir medija darba ikdiena?"

Esi pēdējos vidusskolas gados un apdomā iespēju mācīties žurnālistiku? Tevi interesē mediju nākotne? Šis pasākums ir tieši Tev!

Reģistrējies ŠEIT.

Dalīties