No 23. aprīļa līdz 28. aprīlim Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēkā, ikgadējās Latvijas Bibliotēku nedēļas ietvaros, norisināsies dažādas aktivitātes, kurās dalību var atrast ikkatrs darboties gribētājs: akcija “Aklais randiņš ar grāmatu”, lekcijas “Atsauču pārvaldības rīki”, konkurss sociālajos tīklos un sava ierosinājuma iesniegšana noslēpumainajam palīgam ar zīmīgu vārdu - Zintis.

Aprīlis tradicionāli ir Latvijas Bibliotēku mēnesis, kad teju katra bibliotēka nedēļas garumā saviem lasītājiem piedāvā ne tikai bibliotēkas videi ierastus pasākumus, bet arī iedzīvina un īsteno neparastas aktivitātes. Tas sniedz iespēju lasītājiem atraisīt savu radošumu un bibliotēkai - atklāt savā tēlā krāsainas šķautnes. LU Bibliotēka šādas aktivitātes īsteno jau vairākus gadus.

Šogad LU Bibliotēkas nedēļas ietvaros pirmo reizi tiks īstenota akcija “Aklais randiņš ar grāmatu”. Akcijā ikviens varēs ieteikt savu mīļāko grāmatu - "Es lasīju un iesaku, jo...". Intrigai - izvēloties grāmatu, to vāki nebūs redzami, tikai neliela anotācija par izlasīto vai spilgts citāts. Tikai tad, kad būsiet paņēmis noslēpumaino grāmatu līdzi, uzzināsiet, ko esat izvēlējies. Savukārt nododot grāmatu, lasītājs tiks aicināts atstāt savu iespaidu par izlasīto un grāmata tiks iesaiņota nākamajam lasītgribētājam.

Lai savos pētījumos ērti organizētu un formatētu atsauces un izmantoto avotu sarakstus, LU Bibliotēka piedāvās lekcijas “Atsauču pārvaldības rīki: ērts risinājums rakstot, citējot un sastādot izmantoto literatūras sarakstu”.  Atsauču pārvaldības rīki jeb citēšanas programmatūras palīdz ērti organizēt un formatēt atsauces un izmantoto avotu sarakstus, kā arī pilda akadēmiskā sociālā tīkla funkciju. Lekcijās kā piemērs tiks izmantotas programmatūras: Mendeley, EndNote Web. Lekcijas notiks:

26. aprīlī plkst. 15.00 – 16.30, LU Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā, Jelgavas ielā 1, 208. auditorijā,

29. aprīlī plkst. 12.30 – 14.00, LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē, Imantas 7. līnija - 1, 225. auditorijā,

30. aprīlī plkst. 15.00 – 16.30, LU Zinātņu mājā, Jelgavas ielā 3, 209. auditorijā.

Savukārt iegūt ielūgumus uz populāro mūzikas un mākslas festivālu LABA DABA varēs, piedaloties konkursā LU Bibliotēkas sociālajā vietnē Facebook: #konkurss  #LU Bibliotēkas  nedēļa 2019.

Savukārt tiem, kuri vēlēsies paust savu atbalstu LU Bibliotēkai un sniegt ieteikumus, katrā nozaru bibliotēkā būs izvietota ierosinājumu kastīte, lai noslēpumainais palīgs saziņai starp studentiem un LU Bibliotēku ar zīmīgu vārdu - Zintis, ierisinājumus varētu apkopot un iesniegt LU Bibliotēkas darbiniekiem.Izteikt savu viedokli var arī elektroniski šeit.

Aicinām šajā pavasarī - izvēlēties un iesaistīties aktivitātēs, veidojot ikdienu krāsaināku kopā ar LU Bibliotēku!

Dalīties