Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Ordeņu kapituls 2019. gada 8. aprīlī nolēma Triju Zvaigžņu ordeni piešķirt Latvijas Universitātes (LU) Medicīnas fakultātes (MF) profesoram Dr.med. Ugam Dumpim. Apbalvojuma pasniegšana notiks 3. maijā Rīgas pilī.  

Par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā Ugam Dumpim piešķirta Triju Zvaigžņu ordeņa IV šķira un viņš iecelts par ordeņa virsnieku.

Saskaņā ar Valsts prezidenta un Ordeņu kapitula lēmumu augstākie valsts apbalvojumi piešķirti kopumā 103 personām: Triju Zvaigžņu ordenis – 49 personām, Viestura ordenis – 11 personām un Atzinības krusts – 43 personām. Apbalvojumi tiks pasniegti gan par atsevišķu izcilu darbu profesijā, gan mūža ieguldījumu un panākumiem bagātu darbību. 

"Visus apbalvotos vieno izcila Tēvijas mīlestība un pašaizliedzīgs darbs Latvijas labā. Apbalvojums, ko katrs no apbalvotajiem saņems par savu vienreizējo devumu, ir augstākais mūsu valsts cieņas apliecinājums darbam Latvijā un Latvijai. Tādēļ visu šo personu kopā un katra atsevišķais ieguldījums ir vienlīdz izcili vērtējams un cildināms," norāda valsts prezidents Raimonda Vējonis.

Uga Dumpis ir LU MF profesors infekciju slimībās. Viņš vada Infekciju slimību un hospitālās epidemioloģijas dienestu Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā, kur atbild par infekciju slimību ārstēšanu un diagnostiku, hospitālās epidemioloģijas, antibiotiku lietošanas un infekciju kontroles jautājumiem.   

Dalīties