Š. g. 11. aprīlī plkst. 15.00  Ārlietu ministrijā (Kr.Valdemāra ielā 3, Z.Meierovica zālē) notiks Latvijas Universitātes Diasporas un migrācijas centra jaunāko pētījumu, kas tapuši sadarbībā ar Ārlietu ministriju, prezentācija. Pasākuma laikā tiks prezentēti divi pētījumi.

Diasporas ieguldījums Latvijā un tā apzināšanas iespējas

Par emigrāciju līdz šim Latvijā ierasts runāt kā par ievērojamu zaudējumu. Tomēr pasaulē un pēdējos gados arī Latvijā arvien lielāka uzmanība tiek pievērsta iespējām, ko sniedz saiknes uzturēšana un sadarbība ar diasporu, kā arī diasporas ieguldījums savā izcelsmes valstī. Pētījumā sniegts līdz šim vispusīgākais skatījums uz diasporas ieguldījumu Latvijā pēdējo gadu griezumā, iezīmējot diasporas ieguldījuma daudzveidīgās jomas, kā arī izgaismojot iespējas un izaicinājumus diasporas ieguldījuma novērtēšanā, analizējot pasaules praksi un Latvijā pieejamos datus.

Atgriešanās apstākļi un nosacījumi

Latvijas iedzīvotāji ir vieni no mobilākajiem Eiropā un kaut arī emigrācijas rādītāji joprojām ir augsti, arvien vairāk izbraukušo atgriežas Latvijā. Pētījums apzina dažādu remigrantu grupu vajadzības, motivāciju un iekļaušanos, kā arī sniedz rekomendācijas remigrācijas atbalstam un remigrantu integrācijai. Īpaši tiek apskatīta jauniešu un senioru remigrācijas pieredze, problēmas, to risinājumi.

 

Programmā:

Ārlietu ministrijas parlamentārās sekretāres Zandas Kalniņas-Lukaševicas uzruna

Pētījuma “Diasporas ieguldījums Latvijā” prezentācija
Asoc.prof. Inta Mieriņa, asoc.prof. Baiba Bela

Pētījuma “Atgriešanās apstākļi un nosacījumi” prezentācija
Asoc.prof. Baiba Bela, prof. Mihails Hazans

Jautājumu un atbilžu sesija

Dalīties