Latvijas Universitātē (LU) no 8. līdz 11. aprīlim norisinās Utrehtas sadarbības tīkla (UTRECHT Network) ikgadēja partneru universitāšu pārstāvju sanāksme un seminārs “Blended Staff Mobility”, kura mērķis ir iepazīstināt dalībniekus ar personāla kombinētās mobilitātes tematu un iespējamo izpildes tehniku personāla mobilitātes organizēšanā. Semināru papildināja iepriekšējais ievada seminārs tiešsaistē.

Semināru ievadīja LU ārlietu vadītāja Alīne Gržibovska, dalībniekus iepazīstinot ar Erasmus+ darbinieku mobilitātes iespējām un Erasmus+ “Best +” projekta rezultātiem. Sekoja A.Gržibovskas prezentācija par vienu no projekta rezultātiem  Vadlinijās kā organizēt kombinētu mobilitāti. Latvijas Universitāti pārstāvēja arī  Ilona-Baumane Vītoliņa, stāstot par sociālo kapitālu un jaunajām prasmēm, kas nepieciešamas universitāšu darbiniekiem digitālo transformāciju laikmetā. Semināra dalībniekiem par starptautisko studentu uzņemšanas pieredzi un piedalīšanos projektos stāstīja Malgožata Gramala no Lodzas Universitātes.  Prezentāciju par starpkultūru kompetencēm un to mācīšanās nozīmi universitātes ietvaros, ka arī mobilitātes organizēšanas platformu uzstājās Austrumu Somijas Universitātes pārstāvis Tomas Jarvenpa.  Pēc prezentācijām dalībnieki piedalījās diskusijā, kurā dalījās ar viedokļiem par seminārā dzirdēto un aktuālo augstskolu internacionalizācijas jomā.

UTRECHT tīkla ikgadēja sanāksme apsprieda dažādas tīkla aktivitātes, jaunas iniciatīvas, budžetu. Notika viedokļu apmaiņa par pilotprojekta “Eiropas Universitātes” sagatavošanu 2019.gadā.

Interesentus gaidīja informatīva ekskursija LU vēsturiskajā Raiņa bulvāra ēkā uz karceru.

Vairāk par UTRECHT tīklu.

URTECHT Network jeb Utrehtas sadarbības tīkls ir visu Eiropu aptverošs universitāšu tīkls, kas apņēmies īstenot iniciatīvas, kas nostiprina tīkla locekļu starptautisko profilu un sadarbību. Iestādes tiek mudinātas aktīvi piedalīties un uzsākt kopīgus projektus, kas nākotnē var sekmēt dalībvalstu institūciju tālāko internacionalizāciju. Tīkla dalībnieki dalās ar plašo pieredzi, kas tiek gūta valsts un starptautiskā līmenī, lai sasniegtu augstāko kvalitāti Eiropas un starptautisko projektu, apmaiņas, universitāšu pakalpojumu un organizācijas vadībā.

No globālā viedokļa tīkls ir izveidots, lai sekmētu saiknes veidošanos starp kultūrām, attīstot mobilitātes shēmas ar partneriem citos kontinentos. Šobrīd ir noslēgti sadarbības līgumi starp Utrehtas tīklu un universitāšu tīkliem Austrālijā, ASV, Brazilijā.

Stratēģiskajā plānā ir definēti seši tīkla galvenie mērķi:

  • Veicināt internacionalizāciju
  • Atvērt jaunus sadarbības veidus
  • Aktīvi reaģēt uz Eiropas augstākās izglītības politiku
  • Efektīvi sadarboties tīkla ietvaros
  • Dalībvalstīs uzlabot internacionalizācijas procesu kvalitāti
  • Stiprināt tīkla profilu un globālo perspektīvu

Dalīties