22. martā tika atzīmēta Latvijas Universitātes Sporta 90 gadu jubilejas svinīgā ceremonija. Tā norisinājās Latvijas Universitātes Jaunatklātajā Zinātņu Mājā, Torņkalnā. Šis cienījamais gadaskaitlis sasniegts pateicoties ikviena biedra nerimstošās vēlmes, cīņas un uzvaras dēļ, kam par godu arī šis pasākums tika atzīmēts.

Nupat kā atzīmētā Latvijas Universitātes Sporta 90 gadu jubileja, sapulcēja kopā bijušos un esošos trenerus, darbiniekus, kā arī nezūdošāko šī virziena vērtību - pašus sportistus, atskatoties uz Biedrības pirmssākumiem, līdz pat mūsdienām.

Pasākuma viesiem bija iespēja ne tikai baudīt pašu pasākumu un saņemt novērtējumu par savu ieguldījumu sporta dzīves veidošanā visu šo gadu garumā, bet arī aplūkot Latvijas Universitātes Bibliotēkas veidoto tradicionālo, stendu un virtuālo izstādi “Pēc mirkļa 100 gadi: Sportam Latvijas Universitātē - 90”.

Virtuālajā izstādē tika sniegts īss ieskats Latvijas Universitātes sporta veidu attīstībā kopš Latvijas Universitātes dibināšanas līdz pat 2018. gadam, atspoguļojot būtiskākos sasniegumus un ievērojamākos sportistus, kuri Latvijas Universitātes un Latvijas vārdu nesuši pasaulē šādos 13 sporta veidos - airēšanā, basketbolā, cīņas sportā, florbolā, futbolā, galda tenisā, handbolā, šahā, orientēšanās sportā, slēpošanā, vieglatlētikā, vingrošanā, volejbolā.

Latvijas Universitātes Sporta centrs saka paldies visiem, kas bija ieradušies uz "Latvijas Universitātes Sportam 90" svinīgo ceremoniju un ikkatram, kurš ir veidojis sporta vēsturi Latvijas Universitātē! 

Katra labā doma, spertais solis un sasniegums ir un būs neizmirstams! 

 

Dalīties