No 1. līdz 3. martam Kīpsalā noritēja starptautiskā izglītības izstāde “Skola 2019”, kas ir viens no nozīmīgākajiem izglītības notikumiem Latvijā un šogad svinēja 25 gadu jubileju. Izstādē visas trīs dienas interesentus ar studiju iespējām iepazīstināja arī LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte.

Jubilejas izstāde iesākās ar Izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas, Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības “BT1” valdes priekšsēdētāja Viestura Tīles un izstādes “Skola” vadītāja Valta Jirgensona uzrunām, kam sekoja Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un Rīgas Doma kora skolas bigbenda muzikāls priekšnesums.

Latvijas Universitāte savu dalību izstādē uzsāka ar rektora Indriķa Muižnieka uzrunu, ko varēja noklausīties gan izstādes apmeklētāji, gan arī radio NABA klausītāji, jo visu izstādes laiku LU aktīvajā zonā darbojās radio NABA studija, kurā dīdžeji aktīvi intervēja dalībniekus, vadīja konkursus, kā arī iesaistīja izstādes apmeklētājus. Aktivitātes translēja arī Kivi TV. Latvijas Universitātes stendā apmeklētāji varēja iepazīties ar studentiem piedāvātajām stipendijām, sporta aktivitātēm, kā arī tālākām darba iespējām, izpildīt testu “Pastudē sevi” un uzņemt mometfoto pie īpašas foto sienas.

Neskatoties uz plašo aktivitāšu klāstu,  Latvijas Universitātes akadēmiskās zonas pamatfunkcija bija nodrošināt iespēju iepazīties ar studiju iespējām 13 fakultātēs, tajā skaitā Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātē. Izstādē “Skola 2019” FMO fakultāti reprezentēja 20 studenti, kas pārstāvēja visas trīs fakultātes nodaļas – Fizikas, Matemātikas un Optometrijas. Pilnīgāka priekšstata radīšanai ar interesentiem tikās arī 6 pasniedzēji. Aktīvajā zonā fizmati piedāvāja intervijas ar fakultātes azartiskākajiem studentiem un spilgtākajiem absolventiem, kas iepazīstināja gan ar aizraujošo studiju procesu, gan arī atklāja, cik plašas darba iespējas absolventam paveras pēc studiju beigšanas. Izstādes pēdējā dienā katram interesentam FMOF piedāvāja iespēju piedalīties erudīcijas konkursā un modināt sevī radošumu, sacerot tematisku dzejoli. Erudītākie un radošākie tika pie vērtīgām balvām ar fakultātes simboliku.

Izstādē “Skola 2019” piedalās 118 dalībnieki no 11 valstīm. 25 gadu jubilejas ietvaros tās dalībnieki bija sarūpējuši turpat 20 dzimšanas dienas tortes, kuru kopējais svars sasniedz teju 100 kg! Visi izstādes apmeklētāji tika aicināti uz konferenču zāli tās nogaršot, vēlāk balsojot par labāko torti izstādes “Skola” facebook kontā.

Par Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti.

Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte ir Latvijas Universitātes akadēmiska pamatstruktūrvienība, kas izveidota akadēmiskās darbības organizēšanai sekojošās zinātņu nozarēs: fizikas un matemātikas nozarē, kā arī medicīniskās fizikas apakšnozarē.

Dalīties