2019. gada 19. februāra Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) Senāta sēdes laikā tika parakstīts sadarbības memorands ar Latvijas Universitātes Akadēmisko bibliotēku (LU AB) par regulāras sadarbības uzsākšanu ar LZA Eiropas politikas pētījumu institūta (EPPI) Eiropas dokumentācijas centru (EDC) resursu apmaiņas, komunikācijas un sabiedrības izglītības Eiropas Savienības (ES) jautājumos veicināšanai.

Pēc sadarbības memoranda parakstīšanas LU AB direktore Venta Kocere uzsvēra, ka darbs, ko šobrīd veic LZA EPPI un arī turpmāk katrā ziņā ir cieši saistīts ar to, ko LU AB dara jau tagad. Tā ir sabiedrības informēšana, informācijas resursu par Eiropas Savienību apzināšana un izplatīšana. Tādēļ LU AB labprāt iesaistīsies šajā sadarbībā parakstītā memoranda ietvaros. No LZA puses sadarbības memorandu parakstīja prezidents Ojārs Spārītis.

Sadarbības memorands paredz, ka LZA un LU AB sadarbosies izglītības un komunikācijas aktivitāšu īstenošanā, kas vērstas uz studentu, mācību spēku un sabiedrības informēšanu un komunikāciju par Eiropas Savienības politikas prioritātēm, vērtībām un Latvijas dalību Eiropas Savienībā. Šīs sadarbības ietvaros EDC nodrošinās brīvprātīgo ekspertu un pētnieku iesaisti komunikācijas projektos par Eiropas Savienības prioritātēm, vērtībām un Latvijas dalību Eiropas Savienībā, sekmēs LU AB piekļūšanu ES izdevumiem, dalību konferencēs un semināros par ES jautājumiem, LU AB darbinieku apmācības par ES jautājumiem, atbalstīs “pilsoņu dialogu” un citu informatīvo pasākumu rīkošanu, piesaistot pētniekus un Eiropas Komisijas ekspertus. Savukārt LU AB veicinās un attīstīs jaunus komunikāciju veidus par Eiropas Savienības jautājumiem (apaļo galdu diskusijas, pilsoņu dialogi u.c.), izveidos bibliotēkā Eiropas Informācijas punktu, kā arī nodrošinās LU studentu piedalīšanos (praksi) komunikācijas projektos.

Dalīties