No 7. februāra līdz 4. martam Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēkas telpās (Kalpaka bulvārī 4) būs skatāma LR6-Latvijas Universitātes Radio NABA 16. dzimšanas dienai veltītā fotoizstāde "16x16", kas dažādās kultūras norises vietās Rīgā būs aplūkojama līdz pat pavasarim.

Ikgadējais Radio NABA fotokonkurss, kurš norisinās jau vienpadsmit gadus pēc kārtas, pērn aicināja visus interesentus iesūtīt fotogrāfijas par tēmu "Sakari". Konkursa tēmas interpretācija paver neticami plašas iespējas. No kosmiska mēroga sakariem, sakaru pavadoņiem un pārdomām par to, vai patiesība tiešām ir tur – ārā, līdz iespējai ar fotogrāfiju palīdzību izstāstīt diviem vien zināmu satikšanās stāstu, pat ja reizēm ir sakari, kuri neturpinās ilgāk par vienu nakti. Mūsdienās nokļūt ārpus sakariem nav nemaz tik vienkārši, bet reizēm pietiek aizbraukt mazliet nostāk no pilsētu centriem. Sakari nozīmē arī informācijas apmaiņu un nodrošina mijiedarbību, bet daži sakari mēdz būt īpaši noderīgi. Fotokonkursa tēma ierasti turpināja iepriekšējos gados izvēlēto tematiku, kuras centrā ir radio daudzveidīgā pasaule un viss, kas ar to saistīts. Izstādes "16x16" virtuālais atklāšanas pasākums norisinājās Radio NABA dzimšanas dienas svinību svētku ēterā 1. decembrī.

Konkursam tika iesūtīti darbi no visas Latvijas un ceļojošajā izstādē "16x16" piedalās 25 fotogrāfijas, kuru autori ir: Katrīna Andranova, Dāvids Birulis, Ieva Bruņeniece, Ieva Čermākova Plauka, Uldis Daugaviņš, Kristaps Druva, Megija Grīnerte, Herta, Rodrigo Jansons, Normunds Kornijanovs, Kristīne Kučerova, Aina Nemiro, Antra Oša, Inga Pizāne, Sintija Plāce, Antra Priede, Valdis Putniņš, Dzintars Straupe, Linda Strauta Brauere, Niks Sudrabs, Linda Šterna un Kristiāns Zariņš. Iesniegtās fotogrāfijas vērtēja kompetenta žūrija, kas noteica fotokonkursa laureātus: Patrīcija Pasīte ar darbu "x-", Artūrs Daukulis un viņa fotogrāfija "Uz aizsauli", kā arī Luīzes Mednes fotogrāfija "20th century vs. 21st century". Tāpat darbi piedalījās skatītāju simpātiju balsojumā Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio vienotajā ziņu portālā LSM.lv. Skatītāju vērtējumā uzvaru guva Katrīnas Andranovas darbs "Maņu mijiedarbība".

Pēc LU Bibliotēkas (Kalpaka bulvāris 4, Rīga) izstāde ceļos uz Latvijas Mākslas akadēmiju, Iļģuciema kultūras centru un Latvijas Kultūras akadēmiju.

Iesniegtās fotogrāfijas vērtēja kompetenta žūrija: fotogrāfs, portāla Fotokvartals.lv pārstāvis Arnis Balčus, LU oficiālais fotogrāfs Toms Grīnbergs, fotogrāfs Kristaps Kalns, Radio NABA programmas direktors Madars Štramdiers, kā arī Sanita Dika-Bokmeldere, Latvijas Radio (LR) valdes locekle programmu attīstības jautājumos. Par galveno kritēriju vērtējuma izteikšanā tika uzskatīta oriģinalitāte un mākslinieciskā kvalitāte tēmas "Sakari" risinājumā.

Izstādi atbalsta: VAS Elektroniskie sakari, izdevniecība "Neputns" un "Dienas Grāmata", portāls fotokvartals.lv, Latvijas Universitāte.

Izstāde LU Bibliotēkā Kalpaka bulvārī 4 aplūkojama darba dienās no plkst. 10.00.-18.00.

Dalīties