No 2. līdz 3.jūlijam Rīgas Ebreju kopiena, muzejs “Ebreji Latvijā” un Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejs (Rīga, Latvija), sadarbībā ar Starptautisko Litvaku fotogrāfijas centru (International Center of Litvak Photography, Kauņa, Lietuva) un Ebreju vēstures institūtu (Jewish Historical Institute, Varšava, Polija) organizē Rīgā starptautisku konferenci “Māksla un Holokausts: pārdomas par kopīgo nākotni”.

Konferences mērķis ir prezentēt jaunus pētījumus par attiecībām starp Holokaustu un mākslu (vizuālo mākslu, tēlniecību, fotogrāfiju, laikmetīgo mākslu, komemorācijas mākslu), kā arī diskutēt par to, kā Holokausta traumatiskā pieredze ietekmēja Eiropas mākslu un sabiedrību kopumā. 

Konferences organizatori aicina pieteikties dalībai konferencē ar referātiem šādās un līdzīgās tēmās:

  • mākslinieku likteņi Holokaustā un Holokausta ietekme uz viņu darbiem;
  • Holokausts un laikmetīgā māksla;
  • Holokausts neebreju mākslinieku skatījumā;
  • Holokausts fotogrāfijā;
  • māksla, kas radīta ieslodzījuma vietās;
  • Holokausts komemorācijas mākslā.

Konferences darba valoda – latviešu un angļu (tiks nodrošināts sinhronais tulkojums). Uzstāšanās ilgums – 20 minūtes.

Konferences ietvaros tiks organizēta atsevišķa sesija jaunajiem pētniekiem.

Lai pieteiktos dalībai konferencē, līdz 2019. gada 15. martam nepieciešams aizpildīt konferences pieteikuma veidlapu tiešsaistē: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScH0EVDjmJMpz4S2KS1g6G5IoqMh9EUKaKILf9JPxGslki38A/viewform

Paziņojums par referāta iekļaušanu konferences programmā tiks nosūtīts līdz 2019. gada 1. aprīlim. Referāti tiks atlasīti konkursa kārtībā. Konferences materiālus pēc tās noslēguma plānots publicēt rakstu krājumā. Informācija par publicēšanas nosacījumiem un noformējuma prasībām būs pieejama konferences laikā. 

Konferences organizatori apmaksās dalībnieku uzturēšanās izdevumus konferences laikā (līdz 3 naktīm).

Konference tiek īstenota projekta “Art and the Holocaust. Reflections for the Common Future” Eiropas Savienības programmas “Eiropa pilsoņiem” ietvaros. Konferenci atbalsta arī Kultūras ministrija

Dalīties