2019. gada 15. februārī plkst. 16.00 Latvijas Universitātes Akadēmiskajā bibliotēkā (Rīgā, Rūpniecības ielā 10) notiks ukraiņu rakstnieka Miroslava Dočineca grāmatas “Ilgu mūžu. Laimīgu mūžu” atvēršanas svētki  

2019. gada 15. februārī plkst. 16.00 Latvijas Universitātes Akadēmiskajā bibliotēkā (Rīgā, Rūpniecības ielā 10) notiks ukraiņu rakstnieka Miroslava Dočineca grāmatas “Ilgu mūžu. Laimīgu mūžu” atvēršanas svētki

Miroslavs Dočinecs (Мирослав Дочинець), dzimis 1959. gadā, ukraiņu rakstnieks, filozofs un publicists, Ukrainas Nacionālās Rakstnieku savienības biedrs, Tarasa Ševčenko Nacionālās un vairāku starptautisko literāro prēmiju laureāts.  M. Dočinecs ir vairāk nekā divdesmit grāmatu autors. Viņa darbi tulkoti ungāru, slovāku, rumāņu, poļu, franču, itāļu, angļu, japāņu, ķīniešu, krievu, bulgāru  valodās. 

Grāmatu “Ilgu mūžu. Laimīgu mūžu” no ukraiņu valodas tulkojusi Valentīna Silava un izdevusi izdevniecība “Avots”.

Autora dzimtenē -  Ukrainā,  grāmata kļuvusi  par bestselleru un  ierindojas pirktāko grāmatu saraksta pirmajā vietā.  Tā ir arī visvairāk izdotā grāmata kopš Ukrainas neatkarības atgūšanas. Izdevums ir atziņu, domugraudu un viedo padomu apkopojums, kas aptver praktiski visas dzīves sfēras – fizisko,  emocionālo, intelektuālo un garīgo. 

Miroslavs Dočinecs: “Mans varonis Andrijs Vorons teicis: “Dievs, dod šiem gudrajiem cilvēkiem vismaz kripatiņu sirdsgudrības”. Sirdsgudrība nenāk no universitātēm, pat ne no grāmatām. Bet no kurienes? No Zemes. Un laikam arī no Debesīm. Tā ir īpaša svētlaime, kuru vajag nopelnīt. Manas grāmatas – tās ir manas garīgās izaugsmes, manu meklējumu konspekti šajā pasaulē.

Pasaulē valda ne lineārie, materiālie, ekonomiskie vai politiskie likumi, bet vertikālie, tas ir – garīguma  un Dieva likumi. Mēs ne vienmēr  tajos ieklausāmies, ne īpaši cenšamies traktēt, bet tos nav iespējams ne apmānīt, ne apiet, jo tie mūs veido. Visas manas grāmatas – tie ir stāsti. Cilvēku dvēseļu stāsti, kuros cilvēki mēģina saprast un  izzināt – kā dēļ mēs nākam šajā pasaulē,  uz kurieni mēs ejam, kur mums ir jānonāk un  kas mums ir jāatstāj pēc sevis.”

Dalīties