Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka sadarbībā ar Kultūras informācijas sistēmu centru (KISC) līdz 18. februārim piedāvā izmēģinājuma piekļuvi digitālās platformas "Wiley Digital Archives" kolekcijai "New York Academy of Sciences", kas nodrošina pieeju unikāliem un retiem vēsturiskiem pirmavotiem.

Wiley Digital Archives (WDA) ir 2018. gada projekts, kas sadarbojas ar pasaulē vadošām pētniecības institūcijām, biedrībām, bibliotēkām un arhīviem, lai digitalizētu un nodrošinātu piekļuvi unikāliem un retiem vēsturiskiem materiāliem dažādās zinātņu nozarēs. Pateicoties šo vērtīgo artefaktu pārcelšanai uz tiešsaistes vidi ar pilnteksta meklējuma iespējām, pētnieki un jebkurš interesents var piekļūt pētījumu avotu materiāliem. Tas sniedz plašākus izpratnes un interpretācijas apvāršņus publicēto pētījumu rezultātiem.

Šobrīd projektā piedalās prestižas pasaules pētniecības iestādes - Ņujorkas Zinātņu akadēmija (New York Academy of Sciences), Lielbritānijas un Īrijas Karaliskais antropoloģijas institūts (Royal Anthropological Institute of Great Britain and Ireland), Karaliskā ārstu koledža (Royal College of Physicians), un citas akadēmiskās iestādes, biedrības, bibliotēkas un arhīvi. Tādējādi tiek nodrošināta visaptveroša un nepārtraukta informācijas pieejamība par zinātņu un atsevišķu pētījumu attīstību. Starp vēsturiskajiem materiāliem ir grāmatas, kartes, manuskripti, žurnāli, dažādi dati, korespondences, fotogrāfijas, ilustrācijas u.c. 

New York Academy of Sciences  kolekcija pieejama LU (Lanet) datortīklā  līdz  18. februārim. 

Video ceļvedis (angļu val.)

Ppt prezentācija par WDA (angļu val.) 

Biežāk uzdotie jautājumi par WDA platformu (angļu val.) 

"New York Academy of Sciences" kolekcijas ceļvedis (angļu val.) 

Aicinām izmantot šo resursu un gaidām Jūsu viedokli!  

Atsauksmes par izmēģinājuma pieejas e-resursu lūdzam sūtīt uz e-pasta adresi info-bibl@lu.lv  vai izteikt tās šeit. Jūsu atsauksmes palīdzēs novērtēt e-resursa nepieciešamību studiju un pētnieciskajā darbā. 

Dalīties