Atbalsti kori ”Juventus” centienos augt un nest Latvijas koru dziedāšanas tradīcijas pasaulē. Kopā mēs to varam! #pielieckorimkilometru

Ikviens tiek aicināts "pielikt korim kilometru" ceļā uz Čedžudo (Jeju) salu Dienvidkorejā. Tur 2019. gada februārī norisināsies starptautiskais koru simpozijs. Īpašu uzaicinājumu no simpozija organizatoriem saņēmis arī koris “Juventus”.

Līdz ar 26. oktobrī izskanējušo koncertu ATMO[SFĒRAS] koris ir uzsācis ziedojumu kampaņu #pielieckorimkilometru, aicinot ”Juventus” draugus palīdzēt tam nokļūt 7619 km tālajā Dienvidkorejā. “Pašu spēkiem sakrāti aptuveni 2500 km, ceram 2000 km rast valsts un pašvaldības atbalstā, nepilnus 600 km mums pieliks uzņemošā puse, tomēr mazliet vairāk nekā 2500 km mums vēl trūkst. Viens kilometrs ceļa ir ziedojums 5,25 EUR apmērā, tāpēc mēs aicinām - nāciet talkā, kopīgiem spēkiem pārvedīsim pāri kontinentam nozīmīgo kultūras kravu,” informē kora menedžere Liene Vītola. Vītola stāsta, ka šobrīd ļoti intensīvi noris arī atbalsta meklēšana uzņēmumu vidū. Lai arī līdzšinējā pieredze nav nesusi gaidīto atsaucību, viņa uzsver, ka būtiski ir iet uz mērķi un nepadoties pie pirmajām neveiksmēm. "Ar šo projektu esam trāpījuši gan starpsezonā, kad Valsts kultūrkapitāla fonds noraida jebkādus starptautiskus notikumus amatierkolektīvu dzīvēs, gan arī uz nodokļu reformas negatīvajām sekām uzņēmēju veikto ziedojumu jomā. Bet man ne mirkli nezūd ticība, jo kopš kampaņas sākuma katru dienu ienāk paziņojumi par jauniem kilometriem. Cilvēki ar dziesmu sirdī mūs atbalsta arī situācijā, kad valdošā iekārta liek sāpīgus šķēršļus. Tas manī modina latvietim raksturīgo spītu un iedvesmo lieliem darbiem,” pārliecināta ir L. Vītola. Korim ”Juventus” ikviens ziedojums nozīmē neizsakāmi daudz, jo katrs atbalsts naudas izteiksmē ne tikai tuvina mērķim, bet arī ir saistīts ar neizmērāmu vērtību – laba vēlējumiem no bijušajiem kora biedriem, sirsnīgiem vārdiem no koncertu apmeklētājiem un neizmērojami daudz gaišas mīlestības no mūsu atbalstītājiem. Koris ir no sirds aizkustināts par līdzšinējo klausītāju un draugu izrādīto mīlestību, kas ik dienu virknē kilometru pēc kilometra ceļā uz sapni. Ja arī tu vēlies palīdzēt ”Juventus” pavirzīties tuvāk galamērķim, pieliec korim kilometru šeit.   Kāpēc korim ir svarīgi nonākt Korejā? Simpozijs Čedžudo salā ik gadu pulcē  turpat 60 profesionālu koru no Dienvidkorejas un citām valstīm, kā arī nedaudzus izcilus amatieru korus no visas pasaules. ”Juventus” ir līdz šim pirmais un vienīgais dalībnieks no Latvijas, kuru ekskluzīvā kārtā ir ielūdzis maestro Jea Joon Lee. Būdams žūrijas loceklis, viņš pieredzēja kora izcilo uzstāšanos pagājušā gada maijā konkursā Mundus Cantat 2018 Sopotā, no kura mājup tika pārvesta Grand Prix balva. Tā būs lieliska iespēja popularizēt latviešu izcilāko komponistu oriģinālmūziku starptautiskā līmenī, kā arī dibināt kontaktus jauniem muzikāli augstvērtīgiem starptautiskiem projektiem. Atbalsti kori ”Juventus” centienos augt un nest Latvijas koru dziedāšanas tradīcijas pasaulē. Kopā mēs to varam! #pielieckorimkilometru  Visus ar atbalstu un sadarbību saistītos jautājumus uzdod kora menedžerei Lienei Vītolai pa tālruni 29227220 vai e-pastā liene.vitola@juventus.lv.

Dalīties

Saistītais saturs

Latvijas Universitātes jauktais koris "Juventus" aicina pulkā jaunus dziedātājus
11.06.2021.

Latvijas Universitātes jauktais koris "Juventus" aicina pulkā jaunus dziedātājus