Latvijas Universitātes (LU) basketbola komanda trešdien, 31. oktobrī, Elektrum Olimpiskajā centrā uzņēma "Jēkabpils/SMScredit.lv" vienību. Arī otro mājas spēli šosezon studenti noslēdza ar uzvaru, izcīnot panākumu ar rezultātu 89:76. Nepārspējams laukumā bija LU komandas līderis Linards Jaunzems, kura kontā 28 gūti punkti.

Nepārspējams laukumā bija LU komandas līderis Linards Jaunzems, kura kontā 28 gūti punkti.

Spēles rezultātu atklāja viesi, taču tam sekoja Kārļa Žundas pieci punkti pēc kārtas (5:2). Pretinieki ar tālmetienu izlīdzināja rezultātu, bet turpinājumā vēl pieci bezatbildes punkti studentiem (10:5). Iegūto nelielo pārsvaru Latvijas Universitātei izdevās saglabāt līdz pat pirmās ceturtdaļas beigām, kas noslēdzās ar rezultātu 27:24.

Lai arī otro ceturksni studenti sāka ar četriem punktiem pēc kārtas (31:24), izmantojot pretinieku dotās iespējas izpildīt soda metienus, tomēr jēkabpiliešu precizitāte no tālas distances ļāva visiem pēc garāka pārtraukuma vispirms panākt līdzsvaru uz tablo (32:32), bet drīz vien arī izvirzīties vadībā (34:35). Komandas turpināja apmainīties sekmīgiem metieniem, nelielu pārsvaru saglabājot "Jēkabpils/SMScredit.lv". Spēles ritējumu izdevās mainīt tikai pašā puslaika izskaņā, kad studenti veica 8:1 izrāvienu, kas ļāva garo pārtraukumu sagaidīt ar rezultātu 45:42.

Otrais puslaiks tika iesākts ar līdzvērtīgu cīņu, ko Latvijas Universitātei izdevās nedaudz lauzt trešās ceturtdaļas vidū, īstenojot piecu bezatbildes punktu sēriju, kas ļāva rezultāta starpībai pirmoreiz sasniegt divciparu skaitļa izteiksmi (58:48). Mājinieki turpināja audzēt savu pārsvaru, un pēc nospēlētām 30 minūtēm tas jau bija 15 punktu vērtībā - 71:56.

Noslēdzošā ceturkšņa sākumā jēkabpiliešiem izdevās septiņus punktus atspēlēt (73:65), un tie arī nedomāja apstāties. Nepilnas četras minūtes līdz spēles beigām atstatums starp komandām bija vairs tikai pieci punkti (77:72), taču tam sekoja Linarda Jaunzema īsā laikā gūti seši punkti, ko papildināja Alberta Putāna trejacis, atjaunojot LU nedaudz drošāku pārsvaru (86:72). Pēdējā spēles minūtē būtiskas pārmaiņas vairs nenotika, ļaujot Latvijas Universitātei svinēt uzvaru otrajā mājas spēlē pēc kārtas. Atskanot beigu sirēnai, tablo vēstīja par 89:76.

Izteikts līderis gūto punktu ziņā bija pieredzējušākais Latvijas Universitātes basketbolists Linards Jaunzems, kura kontā 28 punkti. Savukārt 10 punktus studentiem guva veseli trīs spēlētāji: Edvards Mežulis, Renārs Birkāns un Rendijs Feikners.

Nākamo spēli Latvijas Universitātes komanda aizvadīs jau sestdien, 3. novembrī, izbraukumā tiekoties ar BK Ventspils vienību. Savukārt savā laukumā LU atgriezīsies Lāčplēša dienā, 11. novembrī, uzņemot BK Ogre basketbolistus.

BK Latvijas Universitāte – Jēkabpils/SMScredit.lv 89:76 (27:24,18:18,26:14,18:20)
LU: Jaunzems 28+8AB, Mežulis 10+5AB, Birkāns 10+9RP, Feikners 10, Žunda 7, Putāns 6, Dambenieks 5, Šnipke 5, Gertners 4, Arnītis 2, Lēmanis 2, Pinne.

 

Dalīties