Jau 2.novembrī Latvijas Universitātēs (LU) Lielajā aulā satiksies mecenāti, stipendiju ieguvēji un atbalstīto projektu īstenotāji. Sākot ar trim akadēmiskajiem lasījumiem plkst. 15:00, tiks sumināti simts šī akadēmiskā gada mecenātu stipendiju ieguvēji.

LU fonds, pateicoties dāsnajiem LU mecenātu ziedojumiem, daudzu gadu garumā sadarbojas ar vairākiem desmitiem izcilu LU pētnieku, kam ir nozīmīga ietekme uz Latvijas zinātnes kvalitāti un tautsaimniecību. Tāpat mecenāti ik gadu atbalsta visu zinātņu nozaru un visu studiju līmeņu studentus, kuri turpina sniegt nopietnu intelektuālo devumu sabiedrībai.   PROGRAMMA (vadītājs: LU fonda valdes priekšsēdētājs prof. emeritus Ivars Lācis)

15:00 Akadēmiskie lasījumi

„Latvijas formula 2050. Attīstības scenāriji”, prof. Mārcis Auziņš. Mecenāti: SIA “Latvijas Mobilais Telefons”, AS “Luminor Bank”, Ģirts Rungainis, SIA "Tilde", AS “SEB banka”. „Telpa: no ģeometrijas uz uztveri”, prof. Jurģis Šķilters. Mecenāti: SIA “Mikrotīkls”, labdarības organizācijas “Friends of the University of Latvia” pārstāvji Roberts Blumbergs, Valija un Modris Galenieki. „Latvijas ģeologu un zinātnieku pirmā ekspedīcija uz Antarktiku”, pētnieks Jānis Karušs. Mecenāti un atbalstītāji: SIA “Mikrotīkls”, SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate", SIA  "Spectre Latvia", veikals "Ceļotājs", radošo risinājumu aģentūra SIA “Tribe” un SIA "Master Foto".

16:00 Stipendiju ieguvēju 2018./2019. akad. gadā svinīgā sumināšana

Diplomi tiks pasniegti simts LU un citu augstskolu studentiem. Mecenāti: Kristaps Morbergs, Minna Matilde Vilhelmīne Petkevičs, Vaira Inta Kristofere-Pelēķis, Aina Galēja-Dravniece, SIA “Arčers”, Guntis Bērziņš, Modris K. Gulbis, Andris un Bettija Ramāni, SIA “Ad verbum”, Ziemeļelbas mācītāju apvienība, Māris Vainovskis, Pētera Avena labdarības fonds “Paaudze”, AS DELFI, Roberts un Dagnija Rūši, Ivars Indāns, Mārtiņš Paparinskis, Ieva Miļūna, AS “Olainfarm”, Kārlis Kaufmanis, Laimonis un Kristīna Laimiņi, Engures, Jelgavas, Salaspils un Saldus novada pašvaldības, kā arī individuālie ziedotāji.   Pēc pasākuma klātesošie būs aicināti uz kafijas pauzi un radoši intelektuālām sarunām neformālā gaisotnē. Vēršam uzmanību, pasākuma laikā tiks fotografēts un filmēts. Materiāli tiks publicēti LU un LU fonda mājas lapā un sociālajos tīklos.

Dalīties

Saistītais saturs

LU fonda gada nozīmīgākajā pasākumā sveikts nepilns simts stipendiju saņēmēju
06.11.2018.

LU fonda gada nozīmīgākajā pasākumā sveikts nepilns simts stipendiju saņēmēju

Ar stipendiju pretim jauniem sasniegumiem
01.11.2018.

Ar stipendiju pretim jauniem sasniegumiem

Stipendiāte: Nav labākas sajūtas par to, ka šodien es zinu vairāk nekā vakar
30.10.2018.

Stipendiāte: Nav labākas sajūtas par to, ka šodien es zinu vairāk nekā vakar

Pētniecība kā sirdslieta: stipendijas saņem vēl 21 students
29.10.2018.

Pētniecība kā sirdslieta: stipendijas saņem vēl 21 students