15. septembrī plkst. 18.00 Raiņa un Aspazijas mājā, Baznīcas ielā 30, notiks dzejnieka Krišjāņa Zeļģa un komponista Platona Buravicka performance SONĀTE.

Dzejnieka Krišjāņa Zeļģa uzstāšanos papildinās komponista Platona Buravicka komponētā klavieru un elektroniskā mūzika. Dzejnieks izmantos savu balsi un komponista radītu ģenerējošu digitālo algoritmu, lai veidotu mūziku. Darba nosaukums ir "Sonāte", jo kopdarba partitūrai piemīt sonātes forma.

Krišjānis Zeļģis (1985) ir dzejnieks, dzimis Talsos, strādā par aldari alus darītavā "Malduguns". Debijas krājums "Visas tās lietas" iznācis 2010. gadā, nominēts laikraksta "Diena" gada balvai kultūrā. Nelielā tirāžā izdots krājums "Mīļākie", 2016. gadā klajā nācis dzejas krājums "Zvēri". Krišjāņa Zeļģa dzeja iekļauta vairākos dzejas diskos, viņš raksta arī prozu, 2016. gadā saņēmis prozas lasījumu veicināšanas balvu par stāstu "Vectēvs".

Platons Buravickis (1989) ir komponists un pianists, darbojas gan akadēmiskās, gan elektroniskās mūzikas nozarē. Saņēmis Nika Gothama balvu par spilgtu radošo darbību, vairāku nozīmīgu darbu autors, starp tiem ir NSRD albuma "Kuncendorfs un Osendovskis" aranžējums stīgu orķestrim, mūzika mēmā kino grāvējam "Safety Last", kā arī "Koncerts sieviešu balsīm un orķestrim". Platona Buravicka mūzika atskaņota festivālos "Skaņu mežs", "Dominante", "Survival Kit 5", "Art and Communication", "Arēna", Latvijas Jaunās mūzikas dienās un festivālā "Positivus".

Dalīties