LU FMF Fizikas nodaļas aicina uz lekciju “Relativity with a pencil, paper and a ruler” (Relativitāte ar zīmuli, papīru un lineālu), ko vadīs profesors Paul Stanley no ASV.

Viņš ir aizrautīgs fizikas pasniedzējs, ikdienā pasniedzot fizikas kursus Beloit College (Viskonsīna, ASV), bet plašāk pazīstams kā ASV komandas vadītājs Starptautiskajās Fizikas Olimpiādēs (IPhO), kurās katru gadu piedalās arī Latvijas komanda, ko vada asociētais profesors Vjačeslavs Kaščejevs un sagatavo Fizika nodaļa. Lekcija notiks pirmdien, 2016. gada 15. februārī pulksten 16:30, Fizikas un matemātikas fakultātes matemātikas korpusa (Zeļļu iela 25) otrajā stāvā, 233. auditorijā. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama. Profesors Paul Stanley izceļas ar entuziasmu un erudīciju. Viņa intereses un darbību raksturo citāts no viņa mājas lapas:
There is nothing that I enjoy more than the teaching of science. The best way to learn science is by doing science, and I actively support student-centered research projects. Some of the more interesting ones include low pressure flame studies and pattern formation in fluid dynamics. As the academic director for the U.S. Physics team, I am responsible for the selection and training of the top high school physics students in the United States in order for them to compete in the International Physics Olympiad.

Dalīties