Pie pirmās uzvaras šīs gada sezonā Dubultamatierulīgas Elites grupas turnīrā tikuši Latvijas Universitātes basketbolisti. Pirmajā mājas spēlē pārliecinoši tika pieveikti „Rūja un Dēli” – 102:77.


Uz šo spēli LU komandas sastāvā atgriezās tās līderis Atis Slišāns, kurš kājas traumas dēļ bija spiests izlaist iepriekšējo spēli pret Kursa MRU/Mārupe. Jāatzīmē, ka tieši viņš bija viens galvenajiem līdzautoriem LU pirmās ceturtdaļas izrāvienam, kad mūsējie panāca 17:5. Vairāki ātrie uzbrukumi, kā arī ātra pāreja no aizsardzības uzbrukumā bija studentu galvenais trumpis šajā spēlē. Pirmo puslaiku mūsu basketbolisti noslēdza vairāk kā pārliecinoši – 54:32. „Rūjas” komanda apņēmīgi iesaka otro puslaiku (0:7), pietuvojoties līdz 15 punktu deficītam, tomēr studenti turpināja iesākto scenāriju, ātri vien nodrošinot jaunu izrāvienu. Jāatzīst, ka mūsējie spēja jau labu laiku pirms spēles beigu signāla atrisināt jautājumu par šī mača uzvarētāju, kā arī pozitīvi, ka mūsu basketbolisti spēja sanākušos līdzjutējus iepriecināt ne tikai ar uzvaru, bet gan arī ar pārsniegtu 100 punktu robežu, mačam noslēdzoties 102:77. Pēc spēles ar savu viedokli dalījās LU komandas galvenais treneris Gunārs Gailītis: ’’Apsveicu komandu ar pirmo uzvaru! Paskatoties uz rezultātu, varētu domāt, ka uzvarējām viegli, bet nebūt tā nebija. Visa pamatā bija smags darbs aizsardzībā. Spēles sākumā ļoti priecēja pāreja no aizsardzības uzbrukumā, jo tādā veidā tikām pie viegliem punktiem. Ja ar uzbrukumu kopumā esmu apmierināts, tad aizsardzībā ne viss gāja tik gludi. Ir dažas lietas, kurās esam progresējuši, bet kopumā vēl daudz jāstrādā. Lielāku enerģiju un pārliecību gribētos no uz maiņu nākušiem spēlētājiem. Priecēja arī ,ka spēle bija diezgan apmeklēta un sanākušie skatītāji nebija vīlušies, jo netrūka skaistu izspēļu. Jau rīt nākamais treniņš un turpināsim strādāt.’’ Nākamo spēli DAL mūsu komanda aizvadīs 25.oktobrī Rīdzenes zālē pret šosezon vēl zaudējuma rūgtuma garšas neizjutušo „Sport 2000”.
18. oktobris, DAL
Latvijas Universitāte – Rūja un Dēli
102:77
(32:20, 22:12, 20:23, 28:22)
LU: Jānis Tomaševskis 18, Ingars Aizpurs 17, Atis Slišāns 14, Rolands Surgofts 14, Edgars Volkops 11, Kārlis Vidžups 9, Armands Ratnieks 6, Emīls Seņkāns 5, Mārtiņš Zīle 4, Kārlis Pozņakovs 2, Agris Duļbinksis 2, Reinis Vēvers. Foto: Šī mača rezultatīvākais spēlētājs LU rindās Jānis Tomaševskis
 

Dalīties