Rīt, Olimpiskajā sporta centrā plkst. 17:30 Latvijas Universitātes basketbola komanda uzņems turnīra tabulas kaimiņus - spēcīgos BK ,,Valmiera'' basketbolistus.

Līdz šim valmieriešiem sezonas sākums ir padevies visnotaļ veiksmīgs, kad pēc aizvadītām 8 spēlēm (6-2), komanda turnīra tabulā atrodas 3.vietā. Turpretī mūsu basketbolisti ar 4 uzvarām un 3 zaudējumiem ieņem nākošo, 4.pozīciju.
Starp gaidāmo pretinieku komandas līderiem noteikti jāuzteic Ernests Kalve, kurš komandā spēlē galveno lomu kā uzbrukuma noslēdzošajā fāzē (vidēji 20,4 punkti), tā arī cīņā par atlecošajām bumbām (vidēji 7,2). Šie lieliskie rādītāji veicina arī komandas līdera augsto efektivitātes koeficientu, kurš atspoguļojams 20,9 procentos.
Savukārt par BK LU punktu līderi, pēc lieliski aizvadītās spēles ar ,,Liepājas Lauvām'', kļuvis komandas kapteinis Žanis Peiners, kuram vidēji mačā 16,9 punkti. Atlecošo bumbu līderis mūsējo rindās joprojām ir Kristaps Dārgais, kurš veiksmīgi turpina spēlē izcīnīt vismaz 9 bumbas zem groziem. Ar visaugstāko efektivitātes koeficientu nemainīgi starp mūsējiem paliek Armands Ošiņš, kura atdeve un lietderība laukumā izsakāma 14,3 procentos.
Pēc lieliski aizvadītās spēles ar ,,Liepājas Lauvām'', LU puiši par katru cenu centīsies turpināt veiksmīgo spēļu sēriju, neskatoties uz to, ka pretī stāsies cits augsta līmeņa klubs BK ,,Valmiera''. Kā lieliska motivācija kalpo arī fakts, ka vienā no savstarpējām pērnās sezonas spēlēm uzvaru svinēja tieši LU basketbolisti, kuri šo maču aizvadīja vien 8 spēlētāju sastāvā.
Atgādinām, ka tieši gaidāmā spēle ir ikviena līdzjutēja pēdējā iespēja sākt krāt ieejas biļetes, lai 18.decembra spēlē piedalītos TelCom piedāvātā.HP klēpjdatora izspēlē. Sīkāka informācija par datora izspēli ir atrodama šeit. 

Latvijas Universitātes basketbola komandu atbalsta: Latvijas Universitāte, Swedbank, Veselības Centrs 4, Radio Naba, Telcom, Nike, Sportland, Olimpiskais sporta centrs, sportacentrs.com un Digitālās drukas centrs.

   

Dalīties