Literāro tekstu vietne Ubi Sunt, Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultāte, Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūts sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju, Latvijas Literatūras centru, teātra aktuālo procesu vietni Kroders, piejūras pilsētu literāro izdevumu Vārds un interneta žurnālu Satori organizē konferenci, kas veltīta jaunākās literatūras izpētei.

Dažādu literatūrvēstriskas nozīmes notikumiem veltītu konferenču vidū uzplaukusi vēlme plašāk pievērsties arī jaunākās literatūras procesu un parādību izpētei Latvijā. Šoreiz ideju virza "ābečnieki" Ubi Sunt kopā ar pieredzējušiem, taču interesantām idejām atvērtiem sadarbības partneriem. Kopā ceram radīt tādu atmosfēru un platformu, kas ļautu ielūkoties aktuālākajos literārajos procesos plaši un daudzpusīgi un veicinātu jaunākās literatūras izpēti, kā arī interesi par to.

Referenti aicināti pieteikt referātus par jebkuru viņiem interesējošu aspektu literatūrā laikposmā no 2000. līdz 2013. gadam (ieskaitot). Īpaši gaidīti tiek referāti par Latvijas krievu literatūru, kā arī referāti salīdzinošā aspektā, kas iekļautu vismaz vienas jaunākā posma tendences salīdzinājumu ar jebkura cita posma parādībām literatūrā.

Konferencē iespējams piedalīties arī ar _Skype_ tiešraides starpniecību.

Sīkāka informācija par konferenci un pieteikuma anketa Ubi Sunt lapā

Dalīties